ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πρόεδρος ΠΙΣ: Χωρίς κανένα διάλογο το νέο σύστημα παραπομπών! Τι δηλώνει!

Επιπλέον ο ΠΙΣ (όπως και ο ΙΣΑ αλλά και οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ) εμφανίζονται ιδιαίτερα δυσαρεστημένοι , για το γεγονός ότι δεν προηγήθηκε ουδεμία συζήτηση και διαπραγμάτευση για το θέμα, επίσημη ή ανεπίσημη, μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του ίδιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Διαβάστε ΕΔΩ: Όχι του μεγαλύτερου Ιατρικού Συλλόγου της χώρας στο νέο σύστημα παραπομπών σε ειδικούς γιατρούς ! Τι ζητάει ο ΙΣΑ από τον Ανδρέα Ξανθό

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος έχει εξαρχής και κατ’ επανάληψη δηλώσει την αντίθεσή του για την εφαρμογή του συστήματος παραπομπών από τον οικογενειακό γιατρό σε εξειδικευμένους γιατρούς και νοσοκομεία (gatekeeping).

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τον κ. Βλασταράκο, συστατικά του συστήματος πρέπει να είναι ο οικογενειακός ιατρός, είτε ως δημόσιος λειτουργός, (υπηρετών στις δημόσιες δομές) ή ως συμβασιούχος με τον ΕΟΠΥΥ. Ο οικογενειακός ιατρός (γενικής ιατρικής, παθολόγος, παιδίατρος) πρέπει να αποτελεί δικαίωμα και όχι υποχρέωση κάθε πολίτη. Πρέπει να είναι ο σύμβουλος της οικογένειας, να δραστηριοποιείται στην πρόληψη και την αγωγή υγείας του πληθυσμού, στη διαμόρφωση του ιατρικού φακέλου του ασθενούς, στη διαχείριση χρόνιων νοσημάτων, κ.λπ.

Επίσης, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ έχει αναφερθεί στην ανάγκη ύπαρξης εθνικού σχεδιασμού για την Π.Φ.Υ. με τη συνεργασία του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα και τη δημιουργία Διακομματικού Οργάνου Εποπτείας της λειτουργίας της Π.Φ.Υ. θητείας 5 ετών.

Ο ΠΙΣ ζητά την απόσυρση της απόφασης που θέτει εμπόδια στην ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στο Σύστημα Υγείας και την έναρξη διαλόγου μεταξύ της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ και του ΠΙΣ, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα εξαιρετικά σοβαρό, το οποίο αφορά την περίθαλψη 10 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και δεν μπορεί να σχεδιάζεται με προχειρότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος οι επισκέψεις σε νοσοκομεία και γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Ξεκινά το νέο σύστημα παραπομπών με τον οικογενειακό γιατρό

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Νέα εμπόδια στις δωρεάν ιατρικές επισκέψεις! Έρχονται κινητοποιήσεις

Πόσες ώρες θα εργάζονται και με τι αμοιβές οι οικογενειακοί γιατροί του ΕΟΠΥΥ! Τι προβλέπει υπουργική απόφαση

Υπ.Υγείας: Το νέο μοντέλο των ΤΟΜΥ δε θα είναι ιατροκεντρικό! Έρχονται οι νέες προκηρύξεις για γιατρούς

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν για πρόσληψη στις ΤΟΜΥ στην Αθήνα! Τι δείχνουν τα στοιχεία του ΙΣΑ

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button