ΆρθραΦάρμακα

Πρόεδρος Φαρμακοβιομηχανίας: Τα φάρμακα μπορούν να σώσουν την ελληνική οικονομία!

«Το Φάρμακο είναι εδώ, για να σταθεί η ελληνική οικονομία στα πόδια της και να αισθανθεί ασφαλής η κοινωνία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ μιλώντας στο Healthworld Conference.

Ο κ.Αποστολίδης εμφανίστηκε παράλληλα συναινετικός απέναντι στις ελληνικές αλλά και τις πολυεθνικές εταιρείες, δεδομένου ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη διαφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, μετά τις μειώσεις των τιμών από την κυβέρνηση που ήρθαν με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Μειώσεις που αφορούν τόσο στα πρωτότυπα φάρμακα που χάνουν την πατέντα τους όσο και στα γενόσημα που παράγονται κυρίως από ελληνικές φαρμακευτικές εταιρείες.

«Η συνέργεια του τοπικού με το διεθνή επιχειρηματικό παράγοντα διαμορφώνει έναν ισχυρό ενιαίο κλάδο φαρμακευτικό κλάδο με ανεκτίμητη προστιθέμενη αξία τόσο στο πεδίο της Υγείας, όσο και στο χώρο της Ανάπτυξης

Είμαστε σύμμαχοι για την «θεραπεία» του συστήματος υγείας αλλά και τη χάραξη στρατηγικής με επίκεντρο τον άνθρωπο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά στο συνέδριο ο πρόεδρος του ΣΦΕΕ Άκης Αποστολίδης.

Ο κ.Αποστολίδης επιχειρηματολογώντας μάλιστα επεσήμανε ότι κάθε θέση εργασίας στον κλάδο υποστηρίζει και επηρεάζει περίπου 6 θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία ενώ κάθε φορά που εγκρίνεται μια κλινική μελέτη «εισάγονται» στην Ελλάδα περίπου 250.000 €.

Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΦΕΕ, οι φαρμακευτικές εταιρίες είναι μακράν πρώτες στην επένδυση στην έρευνα, πανευρωπαϊκά ο Κλάδος επενδύει σε έρευνα το 20% του τζίρου του κάθε χρόνο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button