Κορονοϊός και Αθλητισμός

Πρόστιμο για όσα γυμναστήρια ανοίξουν!

Η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που εξέδωσε η Κυβέρνηση προβλέπει πέραν όλων των άλλων και πρόστιμο ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ, σε όσες επιχειρήσεις παραβιάσουν τον υγειονομικό αποκλεισμό. Σ’ αυτές βέβαια τις επιχειρήσεις περιλαμβάνονται και τα γυμναστήρια. Προσοχή εφιστούμε την προσοχή στους προέδρους και τους προπονητές των αθλητικών συλλόγων καθώς στον όρο επιχειρήσεις περιλαμβάνονται και τα αθλητικά σωματεία.

Τι άλλο ορίζει η ΠΝΠ

Με τη νέα ΠΝΠ προβλέπονται από επιτάξεις αναλωσίμων μέχρι και μέτρα για τις υπερωρίες εργαζομένων. Αναλυτικότερα προβλέπονται τα εξής:

– Επίταξη με αποζημίωση μέχρι για έξι μήνες κινητών, αναλώσιμων και μη, τα οποία ανήκουν σε ιδιώτες, φυσικά ή νομικά πρόσωπα, και εμπίπτουν στην έννοια του ειδικού νοσοκομειακού εξοπλισμού, των μέσων ατομικής προστασίας και των φαρμάκων

Έκτακτες προμήθειες σε ανταλλακτικά ασθενοφόρων

–Ετήσιες Προσλήψεις σε πανεπιστημιακά και στρατιωτικά νοσοκομεία

Άνοιγμα τις Κυριακές (και για έξι μήνες) όσων καταστημάτων δραστηριοποιούνται στην παραγωγή, τη μεταφορά και τον εφοδιασμό τροφίμων, καυσίμων, φαρμάκων και παραϊατρικού υλικού προς καταστήματα/επιχειρήσεις πώλησης σχετικών ειδών.

-Απελευθέρωση ορίου χορήγησης υπερωριών

-Αποζημίωση σε όσους εργαζόμενους απολυθούν λόγω του υποχρεωτικού κλεισίματος επιχειρήσεων

Ενίσχυση με προσωπικό της τηλεφωνικής υπηρεσίας 1135

 

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button