Ειδήσεις Υγείας

Πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης:Τα δέκα πιο συνηθισμένα

Και αυτό γιατί η καθυστέρηση δεν αποτελεί το μοναδικό σύμπτωμα που δείχνει ότι περιμένετε τον πελαργό. Δείτε ποια είναι τα πιο συνηθισμένα:

1.Ένα από τα πιο πρώιμα συμπτώματα εγκυμοσύνης είναι η πρόκληση αιμορραγίας εμφύτευσης. Αυτό συμβαίνει οποιαδήποτε στιγμή από 6 έως 12 ημέρες αφότου γονιμοποιηθεί το ωάριο. Οι γυναίκες αισθάνονται πόνους που μοιάζουν με εκείνους της περιόδου, ενώ συνοδεύονται και από αιμορραγία.

2. Εκτός από αιμορραγία, μια γυναίκα μπορεί να παρατηρήσετε ένα λευκό, γαλακτώδες υγρό στον κόλπο. Αυτό σχετίζεται με την πάχυνση των τοιχωμάτων του κόλπου, η οποία ξεκινά σχεδόν αμέσως μετά τη σύλληψη.

3. Οι αλλαγές στο στήθος είναι ένα ακόμα πρώιμο σημάδι της εγκυμοσύνης. Έτσι το στήθος μπορεί να είναι πιο ερεθισμένο, ή ευαίσθητο στην αφή 1-2 εβδομάδες μετά τη σύλληψη ενώ και η περιοχή γύρω από τις θηλές μπορεί επίσης να σκουρύνει.

4. Μια αίσθηση αυξημένης κόπωσης είναι επίσης φυσιολογική στην εγκυμοσύνη, ξεκινώντας από νωρίς. Μια γυναίκα μπορεί να αρχίσει να αισθάνεται ασυνήθιστα κουρασμένη, μόλις μία εβδομάδα μετά τη σύλληψη. Γιατί; Επειδή αυξάνεται το επίπεδο της ορμόνης προγεστερόνης στον οργανισμό.

 

 

 

 

 

 

5.Η πρωινή αδιαθεσία είναι ένα γνωστό σύμπτωμα της εγκυμοσύνης. Αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι κάθε έγκυος γυναίκα θα το νιώσει. Η ακριβής αιτία της πρωινής αδιαθεσίας δεν είναι γνωστή, αλλά οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενδέχεται να συμβάλλουν σε αυτό το σύμπτωμα. Η ναυτία κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, αλλά συνήθως συμβαίνει το πρωί.

6. Το πιο προφανές από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι φυσικά αν έχετε καθυστέρηση.

7.Συχνοουρία: Για πολλές γυναίκες, αυτή αρχίζει γύρω στην 6η ή 8η εβδομάδα μετά από τη σύλληψη.

8.Εναλλαγές της διάθεσης: Ένα πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου της κύησης.

9.Πονοκέφαλοι και πόνος στην πλάτη: Πολλές έγκυες γυναίκες αναφέρουν συχνά ότι έχουν ήπιους πονοκεφάλους και ορισμένες βιώνουν πόνο στην πλάτη.

10.Ζάλη και τάσεις λιποθυμίας: Ενδεχομένως τα σημάδια αυτά να σχετίζονται με τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων, τη μείωση της αρτηριακής πίεσης και τα χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button