Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πρώτο ραντεβού και σεξ: Να πάω ή όχι

Το θέμα αυτό έχει απασχολήσει ουκ και λίγες φορές τους ειδικούς, οι οποίοι καλούνται να δώσουν μια επιστημονική απάντηση, στο αιώνιο αυτό ερώτημα.

Αν και οι αντιλήψεις έχουν αλλάξει όσο περνούν τα χρόνια το θέμα σεξ στο πρώτο ραντεβού παραμένει ακόμη θέμα ταμπού τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε μέσω ερωτηματολογίου στο διαδίκτυο, απέδειξε ότι πλέον τα γούστα των νέων ανθρώπων έχουν αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια, για το αν είναι επιτρεπτό το σεξ στο πρώτο ραντεβού! Ενδεικτικό είναι, ότι σε σχετική ερώτηση, για το αν θα σκέφτονταν το σεξ στο πρώτο ραντεβού, ένας στους τρεις νέους απάντησε «ναι» ενώ ένας στους πέντε τάχθηκε κατά.

Από την άλλη πλευρά  νεότερη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Journal of Sex Research κατέστησε σαφές ότι οι ερωτικές περιπτύξεις από το πρώτο κιόλας ραντεβού βλάπτουν μακροπρόθεσμα τη σχέση.

Αναλυτικότερα όσα ζευγάρια είχαν κάνει σεξ πριν ή εντός της πρώτης εβδομάδας της γνωριμίας τους, αντιμετώπιζαν στη συνέχεια προβλήματα στην επικοινωνία και τη σταθερότητα της σχέσης τους συγκριτικά με τα ζευγάρια που είχαν αφήσει να περάσει κάποιο διάστημα μέχρι την πρώτη τους ερωτική επαφή ή που απείχαν από το σεξ.

Πάντως ένα είναι βέβαιο πως οι γυναίκες ακόμη ντρέπονται να μιλήσουν ανοιχτά για το θέμα αυτό αφού όπως έδειξε η ίδια έρευνα φοβούνται ότι θα παρεξηγηθούν από το σύντροφό τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι top λόγοι που μια γυναίκα δεν έχει όρεξη για σεξ!

Μαθήματα «σεξολογίας» από τους ειδικούς! Δείτε τι συμβουλεύουν

Σχετικά Άρθρα

Back to top button