ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πυρετός» για την Υγεία στη ΔΕΘ! Τι θα πει ο Αλ.Τσίπρας. Όλο το παρασκήνιο

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Υγείας για την παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της Έκθεσης στις 9 Σεπτεμβρίου.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr, στο επιτελείο της οδού Αριστοτέλους επικρατεί προβληματισμός σχετικά με το τι θα πρέπει να πει ο πρωθυπουργός στην ΔΕΘ για την Υγεία, καθώς το μεγάλο αγκάθι παραμένει η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ειδικά οι ΤΟΜΥ.

Εκτός από τις προσλήψεις και τις εξαγγελίες για νέες προσλήψεις, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί και στο νέο εγχείρημα για την ανασύνταξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
Ωστόσο το πρόβλημα που έχει προκύψει με την αδιαφορία των γιατρών να καταθέσουν αιτήσεις για πρόσληψη στις νέες Τοπικές Μονάδες Υγείας φαίνεται ότι δημιουργεί έντονους προβληματισμούς.

Πολλοί είναι εκείνοι – όπως σημειώνουν πληροφορίες του HealthReport.gr – που θεωρούν ότι ο Αλέξης Τσίπρας δε θα πρέπει να κάνει εκτενή αναφορά στις ΤΟΜΥ παρότι αποτελούν…σημαία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μπορεί να αποδειχθεί και στην πράξη ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να ενταχθούν στη νέα πρωτοβάθμια με ΕΣΠΑ και με περιορισμένους μισθούς.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι δόθηκε παράταση έως τις 8 Σεπτεμβρίου για τις αιτήσεις, ενώ η ομιλία του πρωθυπουργού θα είναι μία ημέρα μετά. Διαβάστε ΕΔΩ τις λεπτομέρειες: «Προς παράταση η προκήρυξη για προσλήψεις στις ΤΟΜΥ! Αποκλειστικές πληροφορίες»

Παρότι ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός υποστηρίζει ότι οι αιτήσεις για τις ΤΟΜΥ είναι χιλιάδες (19.300 όπως δήλωσε) απέφυγε να διευκρινίσει ποιες ακριβώς αφορούν σε γιατρούς. Δείτε ΕΔΩ τι υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας: «Τι απαντά ο υπ.Υγείας για τις ΤΟΜΥ: Πάνω από 19.300 άτομα εκδήλωσαν ενδιαφέρον! Επίθεση στον Γ.Πατούλη»

Γι αυτό και στο επιτελείο στο Μαξίμου επικρατεί έντονος προβληματισμός καθώς ο φόβος εστιάζεται στο γεγονός ότι μπορεί να αποδειχθεί από τα αποτελέσματα της προκήρυξης ότι οι γιατροί δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στις νέες ΤΟΜΥ.

Στο πλαίσιο αυτό δεν είναι επίσης τυχαίο ότι πολλοί γιατροί, ειδικά όσοι είναι κοντά στην κυβερνώσα παράταξη, δέχονται ασφυκτικές πιέσεις να καταθέσουν τα χαρτιά τους για τις ΤΟΜΥ.

Άγνωστο παραμένει πως θα εξελιχθεί η προκήρυξη καθώς προς ώρας οι Ιατρικοί Σύλλογοι έχουν ελάχιστες αιτήσεις για βεβαιώσεις που να απαιτούνται για τις ΤΟΜΥ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη HealthReport.gr: Τι δείχνει πόρισμα φωτιά για τον ΕΟΦ! Τι έβγαλαν οι έλεγχοι από το 2012-2015

ΙΣΑ: Οι γιατροί γυρίζουν την πλάτη στη νέα Πρωτοβάθμια! Πόσοι κατέθεσαν για τις ΤΟΜΥ στην Αθήνα

Στον αέρα τα προσωπικά δεδομένα χιλιάδων γιατρών με το νέο νόμο για τους Ιατρικούς Συλλόγους!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button