Ειδήσεις Υγείας

Πυρετός: Φυσικοί τρόποι για να τον «ρίξετε» γρήγορα

Ο πυρετός αποτελεί ένα από τα πρώτα συμπτώματα που μπορεί να εκδηλωθεί από διάφορες ασθένειες. Στην ουσία πρόκειται για έναν «μηχανισμό άμυνας» του οργανισμού που αποσκοπεί στην εξουδετέρωση των παθογόνων εισβολέων.

Συνήθως προκαλεί έντονη ανησυχία όταν ο πυρετός που ξεπερνά τους 38,8 βαθμούς Κελσίου, ιδιαίτερα για τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα, όπως καρδιακά ή αναπνευστικά. Επίσης, όταν ο υψηλός πυρετός συνοδεύεται από συμπτώματα όπως η δυσκαμψία του αυχένα, ο έντονος βήχας, ο εμετός, ο πόνος κατά τη βαθιά εισπνοή, η κίτρινη ή πράσινη βλέννα από τη μύτη και ο πόνος στο πρόσωπο.

Δεδομένου ότι ο πυρετός συμβάλλει στην αντιμετώπιση της λοίμωξης, αρχικά δεν συνιστάται η λήψη δραστικών μέτρων, όπως η λήψη αντιπυρετικών. Διαβάστε πως μπορείτε να ρίξετε τον πυρετό εναλλακτικά καθώς αρχικά δεν συνιστάται η λήψη δραστικών μέτρων, όπως η λήψη αντιπυρετικών.

 Ενυδάτωση

 

 

 

 

 

Όταν ο πυρετός είναι υψηλός πυρετός συνοδεύεται και από αυξημένη εφίδρωση. Έτσι, είναι απαραίτητη η επαρκής ενυδάτωση του οργανισμού, με την κατανάλωση νερού, με αραιωμένους χυμούς, τσάι χωρίς ζάχαρη και σούπες.

Κομπρέσες

 

 

 

 

 

Οι κομπρέσες βοηθούν ώστε να μην ανέβει πολύ ο πυρετός. Μπορείτε να τις τοποθετήσετε στο μέτωπο, στους καρπούς και στις γάμπες και θα πρέπει να τις αλλάζετε όταν η θερμοκρασία τους φτάνει τη θερμοκρασία του σώματος.

Μπάνιο με αιθέρια έλαια

 

 

 

 

 

Το χλιαρό μπάνιο αποδεδειγμένα βοηθά στη μείωση της θερμοκρασίας του σώματος. Για να το κάνετε ακόμη πιο αποτελεσματικό, γεμίστε την μπανιέρα με χλιαρό νερό και ρίξτε μέσα τα αιθέρια έλαια όπως δεντρολίβανο, μαντζουράνα και μέντα που έχουν αντιπυρετική δράση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν για τη γρίπη! Εγκύκλιος του υπ.Υγείας

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button