ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πυροσβέστες και δημοτικοί υπάλληλοι…οδηγοί ασθενοφόρων! Το νέο εφεύρημα του υπ.Υγείας

Πως γίνεται άραγε να στελεχώσεις ασθενοφόρα χωρίς προσλήψεις προσωπικού; Κι όμως φαίνεται ότι γίνεται. Τουλάχιστον η κυβέρνηση ανακάλυψε νέο τρόπο.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) τα Ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας θα χωρίς την πρόσληψη Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Στο υπό συζήτηση στη Βουλή ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΜΕΤΡΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ», κατατέθηκε τροπολογία, με την οποία τη λειτουργία των Ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας θα αναλάβουν προσωπικό από τους ΟΤΑ και το Πυροσβεστικό Σώμα, δηλώνει η ΠΟΕΔΗΝ σημειώνοντας ότι: «Γυρνάμε σε εποχές Μεσαίωνα».

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ζητούν την άμεση απόσυρση της τροπολογίας καθώς όπως τονίζουν: «Ανακοινώνουν την πρόσληψη χιλιάδων Υγειονομικών Υπαλλήλων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων, προκειμένου να δημιουργούν εικονική πραγματικότητα για την κατάσταση του ΕΣΥ και του ΕΚΑΒ.

Το μόνο που κάνουν είναι να διαχειρίζονται την υποστελέχωση του Συστήματος και του ΕΚΑΒ με συστηματική εξουθένωση του προσωπικού και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών».

Αναφέρουν μάλιστα ότι με τον τρόπο αυτό, οι Υπουργοί της Υγείας καλύπτουν στο ΕΚΑΒ τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. «Έτσι αντιλαμβάνονται στο Υπουργείο Υγείας την περιφερειοποίηση του ΕΚΑΒ με επαρκή αριθμό Ασθενοφόρων και Πληρωμάτων Ασθενοφόρων.

Το μόνο που μένει τώρα είναι να προωθήσουν ΔΙΑΤΑΞΗ που θα μετατρέπει τα ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ σε Ασθενοφόρα, για να λύσουν το μείζον πρόβλημα που δημιουργείται από την έλλειψη Ασθενοφόρων» καταλήγουν μεταξύ άλλων τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button