ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως αμείβονται οι γιατροί στο εξωτερικό και πως στην Ελλάδα! Οι νέες κουρεμένες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ που άναψαν φωτιές

Η διαφορά άλλωστε στις αποδοχές τους είναι τεράστια με τους συναδέλφους τους στο εξωτερικό.
Ιδιαίτερα μάλιστα τώρα που με τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ οι αποδοχές τους θα κατακρημνιστούν, οι διαφορές στην τσέπη τους θα είναι ακόμη πιο μεγάλες.

Σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) που κατακεραυνώνει τον ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις που προτείνει, οι αμοιβές εργασίας του ιατρικού δυναμικού σε διεθνές επίπεδο κυμαίνονται από 5.000 – 15.000 Ευρώ μηνιαίως.

Αντίθετα στη χώρα μας οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ θα καθηλώσουν περαιτερω τις αποδοχές των γιατρών αφού προβλέπουν μείωση κατά 25% των αμοιβών αλλά ταυτόχρονα αύξηση κατά 60%-100% των επισκέψεων ( για τον ειδικό ή οικογενειακό ιατρό, αντίστοιχα ), όπως σημειώνει η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ τις αμοιβές που προβλέπουν οι νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ: «Ιδού η πρόταση του ΕΟΠΥΥ για τις νέες συμβάσεις των γιατρών! Πως θα αμείβονται»

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δηλώνουν ότι θα αντιταχθούν σθεναρά στην υποβάθμιση του επαγγέλματός τους και καλούν όλα τα συνδικαλιστικά όργανα να μην υπογράψουν τις νέες συμβάσεις.

Τονίζει χαρακτηριστικά η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ: «Καλούμε τον ΠΙΣ και τους Ιατρικούς Συλλόγους να αντισταθούν στην υποβάθμιση και απαξίωση του ιατρικού έργου και να αρνηθούν την υπογραφή συλλογικής σύμβασης με αυτούς τους απαράδεκτους όρους. Περιμένουμε να στηρίξουν με σθένος τους Έλληνες ιατρούς».

Πάντως οι γιατροί εκτιμούν ότι με τις νέες συνθήκες θα οδηγηθούν σε έξοδο από τον ΕΟΠΥΥ αλλά και από τη χώρα περισσότεροι γιατροί. Δείτε ΕΔΩ τι λένε οι Γενικοί Γιατροί: «Στα κάγκελα οι Γενικοί Γιατροί για τις νέες συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ! Πόσο κουρεύονται οι αμοιβές»

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ η οποία αναφέρει: «Με αυτόν τον τρόπο παρέχονται ισχυρά κίνητρα ενίσχυσης της ήδη υπάρχουσας μαζικής ιατρικής μετανάστευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άρον άρον μετακινήσεις Γενικών Γιατρών και Παθολόγων στις ΤΟΜΥ! Όλες οι λεπτομέρειες για τις αποσπάσεις

Πως θα γίνονται οι εγγραφές στον οικογενειακό γιατρό και στις ΤΟΜΥ! Τι προβλέπει εγκύκλιος

Μόνιμες προσλήψεις γιατρών με ρουσφετολογικά κριτήρια! Τι καταγγέλλουν οι γιατροί

Έρχεται νέο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση των Διοικητών των Νοσοκομείων! Πως θα βαθμολογούνται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button