ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως απαντούν οι γιατροί του ΕΣΥ στις αγωγές για ιατρική αμέλεια που πληρώνουν πια από την τσέπη τους!

Στην αντεπίθεση φαίνεται ότι περνούν οι γιατροί του ΕΣΥ μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών με την οποία τις αγωγές και τις μηνύσεις για ιατρική αμέλεια και επιπλοκές, θα τις πληρώνουν από την τσέπη τους οι γιατροί.

Δεν είναι τυχαίο ότι τους τελευταίους μήνες δεκάδες γιατροί οδηγούνται στα δικαστήρια με την κατηγορία της ιατρικής αμέλειας και των ιατρικών επιπλοκών, καταβάλλοντας μάλιστα τα έξοδα από την τσέπη τους.

Η «επιχείρηση» δικών ξεκίνησε μετά την εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών τον περασμένο Ιανουάριο, η οποία -όπως είχε καταγγείλει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) -ανάγκαζε τους γιατρούς να πληρώνουν μόνοι τους τις όποιες αγωγές. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπεται: «Απίστευτο: Οι νοσοκομειακοί γιατροί θα πληρώνουν για τις επιπλοκές των ασθενών! Τι προβλέπει εγκύκλιος»

Παρά τις αντιδράσεις των συνδικαλιστικών οργάνων των γιατρών, τίποτε δεν άλλαξε, αφού η ηγεσία του υπουργείου Υγείας επικαλούνταν αναρμοδιότητα.

 

 

 

 

 

 

Ξεκίνησε η αντεπίθεση των γιατρών

Ωστόσο φαίνεται ότι σιγά σιγά ξεκινά ο ιατρικός κλάδος να περνά στη αντεπίθεση, καθώς ήδη καταγράφονται οι πρώτες αντιδράσεις στο πάρτι αγωγών που έχει ξεκινήσει για ιατρικές επιπλοκές στο ΕΣΥ.

Στο Βόλο η Διευθύντρια της Παιδιατρικής Κλινικής απάντησε με εξώδικο στη γιαγιά ενός παιδιού που είχε τσιμπηθεί από φίδι. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το thenewspaper.gr, η παιδίατρος που κατηγορήθηκε από τη γιαγιά του παιδιού σε διάφορα ΜΜΕ ότι αδιαφόρησε και δε χειρίστηκε καλά το περιστατικό, απέστειλε εξώδικο με το οποίο αναλύει βήμα προς βήμα τα όσα συνέβησαν, χωρίς να αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης καθώς μεταφέρει ακόμη και τις ώρες και τα λεπτά των κινήσεων που έγιναν.

Πάντως η συγκεκριμένη ενέργεια-απάντηση της γιατρού βρίσκει απολύτως σύμφωνη την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) η οποία από την πρώτη στιγμή είχε αντιδράσει στην εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέποντας μάλιστα ότι θα ξεκινήσει πάρτι αγωγών στο ΕΣΥ. Κάτι που βέβαια φαίνεται ότι έγινε. Διαβάστε ΕΔΩ ενδεικτικά: «Δεκάδες γιατροί του ΕΣΥ στα δικαστήρια για ιατρικές επιπλοκές! Γιατί κινδυνεύουν να πληρώσουν από την τσέπη τους»

Αξιοσημείωτο είναι ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν έχει προβεί σε καμία αλλαγή της συγκεκριμένης εγκυκλίου με αποτέλεσμα οι γιατροί των νοσοκομείων να είναι καθημερινά εκτεθειμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μόνιμες εξπρές προσλήψεις στο ΕΣΥ μέχρι τις εκλογές! Τι σχεδιάζει το υπ.Υγείας

Γενικοί Γιατροί: Μας κουρεύουν τη συνταγογράφηση! Τι λένε για υπ.Υγείας και ΕΟΠΥΥ

Ο Ζορμπάς χτύπησε και το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας! Πλημμύρισαν όλοι οι χώροι

Σχετικά Άρθρα

Back to top button