ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα αμείβονται οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από τον Φθινόπωρο! Τι φέρνουν οι ΤΟΜΥ

Σύμφωνα με έγκυρες κυβερνητικές πηγές του HealthReport.gr, όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η λειτουργία των Τοπικών Μονάδων (ΤΟΜΥ) Υγείας αντίστοιχα γρήγορα θα αλλάξει και ο τρόπος αμοιβής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ήδη υπάρχει το σχετικό σχέδιο ενώ στα σκαριά είναι και η επαναδιαπραγμάτευση των συμβάσεων των ιδιωτών γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ. ώστε να μπορούν να συμβάλουν στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του HealthReport.gr, προκειμένου να λειτουργήσουν άμεσα οι ΤΟΜΥ, που αποτελούν εξάλλου και κυβερνητική προτεραιότητα, θα επισπευσθούν οι διαδικασίες για τις νέες συμβάσεις των ιατρών του ΕΟΠΥΥ.

Πάντως ο υπουργός Υγείας είχε δώσει μια πρώτη γεύση για το πως θα αμείβονται μιλώντας πρόσφατα σε εκπροσώπους του κλάδου. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε πει: «Στο στόχαστρο του υπ.Υγείας οι ιδιώτες γιατροί! Οι 5 αλλαγές που προωθούνται»

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, και χωρίς να υπολογιστούν οι αντιδράσεις των γιατρών, προωθείται νέο σύστημα πληρωμών στους γιατρούς που ουσιαστικά θα περιλαμβάνει μία πάγια αντιμισθία ανεξάρτητα από τον αριθμό των ασθενών που θα εξετάζουν. Και αυτό διότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θεωρεί τον σημερινό τρόπο αμοιβής των γιατρών του ΕΟΠΥΥ μία στρέβλωση του συστήματος.

Γιατροί πολλών ταχυτήτων στις νέες ΤΟΜΥ

Βέβαια ο τρόπος που θα αμείβονται οι γιατροί στο νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προκαλεί ήδη αντιδράσεις καθώς αναμένεται να υπάρχει ιατρικό προσωπικό …πολλών ταχυτήτων.

Ενδεικτικά με βάση το δίκτυο των οικογενειακών γιατρών που θα δημιουργηθεί θα υπάρχουν:

-Οικογενειακοί ιατροί στις ΤΟΜΥμισθωτοί με διετή σύμβαση – πληθυσμός ευθύνης για ΤΟΜΥ. Αναμένεται να προσληφθούν άμεσα με χρήματα από το ΕΣΠΑ.

-Οικογενειακός ιατροί κλάδου ΕΣΥ– μισθωτοί δημόσιοι υπάλληλοι, χωρίς πληθυσμό ευθύνης

-Οικογενειακοί ιατροί ιδιώτες συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ με αποζημίωση per capita και ελάχιστο ωράριο απασχόλησής ανά ημέρα και ανά βδομάδα.

Ήδη πάντως έχουν αρχίσει να δίνονται οδηγίες στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ για το πως θα εξετάζουν τους ασφαλισμένου. Δείτε ενδεικτικά ΕΔΩ: «Από 1η Σεπτεμβρίου αλλάζουν οι επισκέψεις στους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Μετά τις καλοκαιρινές διακοπές όπως σημειώνουν πηγές του HealthReport.gr, αναμένεται να ξεκινήσουν οι συναντήσεις για να καθορισθεί ο τρόπος συνεργαίσας των ιδιωτών γιατρών με το νέο σύστημα της Πρωτοβάθμιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται μείωση των εξειδικευμένων γιατρών με τις αλλαγές στις ειδικότητες! Όλες οι πληροφορίες

«Πάγωσε» η κατάργηση του «δίπορτου» των πανεπιστημιακών σε ΕΣΥ και ιδιωτικό τομέα!

Δείτε ποιες θα είναι οι αποδοχές των γιατρών των ΤΟΜΥ! Όλη η υπουργική απόφαση

Υπ.Υγείας: Σαρωτικές αλλαγές για όλους τους γιατρούς με το νέο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Γενικοί Γιατροί: Δημιουργούνται οικογενειακοί γιατροί 3 ταχυτήτων! Αντιρρήσεις στο νομοσχέδιο για την Πρωτοβάθμια

Σχετικά Άρθρα

Back to top button