ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα ανοίξει ξανά η κλινική ΩΡΛ στο Παίδων «Αγία Σοφία»;

Σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία της ωτορινολαρυγγολογικής κλινικής στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» έχουν προκληθεί τους τελευταίους μήνες λόγω υποστελέχωσης καθώς οι τέσσερις από τους πέντε χειρουργούς στο τμήμα, υπέβαλλαν την παραίτησή τους λόγω συνταξιοδότησης. Έτσι έμεινε μόνο ένας γιατρός, για να καλύψει τις ανάγκες και την αναμονή 700 παιδιών για χειρουργείο.

Για να βρεθεί λύση ώστε να μην ταλαπωρούνται οι γονείς αλλά και οι μικροί ασθενείς πραγματοποιήθηκε στην 1η ΥΠΕ, ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν η Διοικήτρια και ο Υποδιοικητής της 1ης ΥΠΕ και οι τρεις Διευθυντές των ΩΡΛ κλινικών των Νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία», «Παναγιώτη & Αγλαΐα Κυριακού», «Παίδων Πεντέλης», καθώς και οι Διοικητές των τριών νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

 

 

 

 

 

 

Προσλήψεις

Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε να γίνουν:

Προσλήψεις 4 επικουρικών ιατρών στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» , 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παίδων Πεντέλης» και 1 επικουρικού ιατρού στο Νοσοκομείο «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού.

Μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές ΩΡΛ, να υπάρξει συνεργασία των τριών Κλινικών στο πλαίσιο της κάλυψης των αναγκών εφημερίας του λεκανοπεδίου.

Θα γίνουν σύντομα (εντός του θέρους) προκηρύξεις κατά προτεραιότητα μονίμων ιατρών ΩΡΛ και στα τρία νοσοκομεία.

Πάντως για το θέμα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον υπουργό Υγείας Α. Ξανθό, στην οποία εξέφραζε «την έντονη ανησυχία του, καθώς μια κλινική υψηλού επιπέδου που είναι απαραίτητη για την ορθή λειτουργία του νοσοκομείου, οδηγείται σε κλείσιμο» και ζητούσε τις άμεσες ενέργειές του, για να αποφευχθεί «το κλείσιμο του τμήματος ΩΡΛ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσοι ιδιώτες γιατροί κατέθεσαν αιτήσεις στον ΕΟΠΥΥ για οικογενειακοί γιατροί! Όλες οι πληροφορίες

Μόλις 46 γιατροί στις ΤΟΜΥ όλης της Αττικής για 4 εκατ. κατοίκους! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button