ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα βγούμε την πρώτη ημέρα από την καραντίνα- Τι είπε ο Τσιόδρας

Πυρετωδώς ετοιμάζεται η κυβέρνηση για την επόμενη ημέρα. Βέβαια η άρση των περιοριστικών μέτρων δεν είναι το τέλος της πανδημίας στη χώρα μας, είναι το επόμενο βήμα για την αντιμετώπισή της. Γι’ αυτό, όπως εξήγησε ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, η μαγική λέξη για την επόμενη περίοδο είναι η «απόσταση».

Έτσι αναμένεται να υπάρξει αυστηρή σύσταση ώστε οι πολίτες να έχουν μεταξύ τους απόσταση τουλάχιστον δυο μέτρων.

«Καταστήματα θα ανοίξουν, και μπορεί σε αυτήν την περίπτωση να χρησιμοποιηθεί μάσκα από τους εργαζόμενους στους κλειστούς χώρους και όταν μας επιτρέψουν οι αριθμοί, να προχωρήσουμε σε μέτρα που ακούτε ότι λαμβάνονται στην Ευρώπη».

Ο κ. Τσιόδρας εξήγησε ότι είναι πολύ σημαντικό ότι μαθαίνουμε και από τις άλλες χώρες και προσπαθούμε να προσαρμόσουμε οποιοιδήποτε σχέδιο υπάρχει, προσαρμοσμένο όμως στα δικά μας δεδομένα. Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά τι έκανε η Γερμανία και τι ετοιμάζουν άλλες χώρες: «Κορονοϊός: Ανοίγουν σταδιακά τις αγορές τους χώρες της Ευρώπης-Τι θα γίνει με την Ελλάδα».

«Πάμε βήμα-βήμα στο άνοιγμα, όπως πήγαμε και στο κλείσιμο», τόνισε ο καθηγητής, συμπληρώνοντας ότι είναι δεδομένο ότι τα μέτρα έχουν φέρει αποτέλεσμα και όλοι βλέπουμε ότι μειώνονται τα νέα περιστατικά. Ωστόσο, τα μέτρα εξαρτώνται όχι μόνο από τους αριθμούς, αλλά και από το πόσο αντέχει το Σύστημα Υγείας της κάθε χώρας και είναι σύνθετη η λήψη απόφασης, αλλά και ο καθορισμός των ακριβών μέτρων, ώστε να είμαστε όλοι ασφαλείς.

Προετοιμάζεται σχέδιο

Αντίστοιχα, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η συζήτηση για σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται με σχέδιο. Ωστόσο, υπενθύμισε ότι τα μέτρα ισχύουν στο ακέραιο μέχρι τις 27 Απριλίου. «Τα δεδομένα θα δείξουν πότε και πώς», επισήμανε, προσθέτοντας ότι η αρχή της άρσης των μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας θα γίνει βήμα-βήμα. Ο κ. Χαρδαλιάς συνέστησε υπομονή, τονίζοντας ότι τα αισιόδοξα σημάδια μπορεί να ανατραπούν και ότι δεν χρειάζεται εφησυχασμός.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button