ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα γίνεται η πρακτική άσκηση αποφοίτων από τις Φαρμακευτικές Σχολές; Νέα εγκύκλιος

Σε νέες διευκρινήσεις αναφορικά με την έναρξη πρακτικής άσκησης των αποφοίτων των Φαρμακευτικών Σχολών προχώρησε το υπουργείο Υγείας μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε νέα εγκύκλιο του «Ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων».

Στην εγκύκλιο της Διεύθυνσης Επαγγελματιών Υγείας, πως η διαδικασία έναρξης της πρακτικής, που αφορά τους αποφοίτους των Σχολών της επικράτειας, είναι η εξής:

«Ο φοιτητής ολοκληρώνει τις σπουδές του και του απονέμεται τίτλος σπουδών όταν εξεταστεί επιτυχώς στα μαθήματα που προβλέπονται από το πρόγραμμα σπουδών και συγκεντρώσει τον απαιτούμενο αριθμό πιστωτικών μονάδων».

Επίσης η αριθμ. 366/1994 Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ορίζει ότι «…ιδίως δε του άρθρου 25 παρ. 12 του ν. 1268/1982 ο φοιτητής καθίσταται πτυχιούχος από την ημερομηνία κατά την οποία ο αρμόδιος εξεταστής του τελευταίου απαιτούμενου για τη λήψη του πτυχίου του μαθήματος, σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών, βεβαιώνει ότι εξετάστηκε επιτυχώς στο μάθημα αυτό υπό την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τον προβλεπόμενο, από το πρόγραμμα αυτό, αριθμό διδακτικών μονάδων».

Από τα ανωτέρω συνάγεται ότι δύναται να εγκριθεί η έναρξη της πρακτικής άσκησης των αποφοίτων των Φαρμακευτικών Σχολών της χώρας με την προσκόμιση βεβαίωσης περάτωσης ή βεβαίωσης ολοκλήρωσης σπουδών από τη Γραμματεία του Πανεπιστημίου με την επισήμανση ότι μετά τη λήψη του πτυχίου ο ενδιαφερόμενος θα προσκομίσει αντίγραφο του.

Όλα τα παραπάνω αφορούν τους αποφοίτους των Φαρμακευτικών Σχολών της Επικράτειας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αδειάζουν τα νοσοκομεία της περιφέρειας από τις αλλαγές στις εξετάσεις ειδικότητας! Οι γκρίζες προβλέψεις

Στον αέρα ακόμη οι εξετάσεις ειδικότητας με το νέο σύστημα! Τι ζήτησαν οι γιατροί και τι απάντησε ο υπουργός Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button