ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα γίνονται οι αποσπάσεις των γιατρών στο ΕΣΥ! Όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις

Ρυθμίσεις ακόμη και για τις μετακινήσεις των γιατρών εντός και εκτός της Υγειονομικής Περιφέρειας που υπηρετούν σήμερα, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που έφερε στο φως το HealthReport.gr.

Ειδικότερα στο άρθρο 7 του νομοσχεδίου που έχει στα χέρια του το HealthReport.gr: «Επείγουσες ρυθμίσεις για την καθολική υγειονομική κάλυψη του πληθυσμού και τη στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» επισημαίνεται ότι οι γιατροί μπορούν να αποσπασθούν και εκτός υγειονομικής περιφέρειας στην οποία σήμερα απασχολούνται αλλά η διαφορά είναι ότι στο σύνολο της υπηρεσίας τους στο ΕΣΥ το διάστημα δεν μπορεί να ξεπερνά τους 6 μήνες.

Βέβαια θα πρέπει να προηγηθεί η συμφωνία μεταξύ των διοικητών των υγειονομικών περιφερειών πριν από την απόσπαση. Από τη μετακίνηση- απόσπαση εξαιρούνται συγκεκριμένες κατηγορίες γιατρών.

Να σημειωθεί ότι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας περιλαμβάνονται εκτός των άλλων και ρυθμίσεις τόσο για τους αγροτικούς γιατρούς όσο και για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ.
Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ, το βαθμό τους αλλά και τις αμοιβές τους.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά το Άρθρο 7 που αναφέρεται στην απόσπαση των γιατρών του ΕΣΥ σε άλλες θέσεις.

Άρθρο 7

[Κινητικότητα κλάδου ιατρών ΕΣΥ εντός φορέων παροχής υπηρεσιών Δ.Υ.Πε.]

Το άρθρο 75 του ν.2071/1992 (Α΄ 123) αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι ιατροί Ε.Σ.Υ. μπορούν να αποσπώνται, για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία, Πολυδύναμα Περιφερειακά Ιατρεία και Αποκεντρωμένες Μονάδες Υγείας , εντός της ίδιας ΔΥ.Πε. με απόφαση του Διοικητή της ΔΥ.Πε. ή σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια με κοινές αποφάσεις των Διοικητών των οικείων Υ.ΠΕ., για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι (6) μηνών συνολικά ανά θητεία.

Σε περίπτωση διαφωνίας των δυο Διοικητών, η απόσπαση γίνεται μόνο με απόφαση του Υπουργού Υγείας. Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται και δεν μπορούν να αποσπώνται οι ιατροί–μητέρες με παιδιά κάτω των έξι (6) ετών. Με απόφαση του Διοικητή της Υ.ΠΕ. ή με κοινή απόφαση των Διοικητών των Υ.ΠΕ., κατόπιν εισήγησης του Δ.Σ. του Νοσοκομείου στο οποίο κατέχει θέση αλλά και του Νοσοκομείου στο οποίο αποσπάται, μπορεί να παρατείνεται ακόμη ένα έτος η απόσπαση, εφόσον ο ενδιαφερόμενος συναινεί.

Κατ’ εξαίρεση, οι ιατροί Ε.Σ.Υ. μπορούν να αποσπώνται μετά από αίτησή τους, για λόγους υγείας, εντός της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας με απόφαση του Διοικητή της οικείας Υ.ΠΕ. ή σε άλλη Υγειονομική Περιφέρεια με κοινές αποφάσεις των Διοικητών των οικείων Υ.ΠΕ., για χρονικό διάστημα όχι άνω των 3 ετών. Με Υπουργική Απόφαση δύνανται να καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις και κάθε περαιτέρω λεπτομέρεια για τη διαδικασία της απόσπασης του ιατρικού προσωπικού και της μετακίνησής του.»

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας δίνεται προς δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη βουλή τις επόμενες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τι προβλέπει το νομοσχέδιο του υπ.Υγείας για τους γιατρούς του ΠΕΔΥ!

Έρχεται δωρεάν περίθαλψη για ανασφάλιστους! Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και νοσηλεία

Καταργείται και επισήμως το 1 ευρώ ανά συνταγή φαρμάκου!

«Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Μόνο στο HealthReport.gr: Εξισώνουν Ντυνάν-ΚΕΕΛΠΝΟ με τα νοσοκομεία του ΕΣΥ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button