ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα γίνουν οι προσλήψεις γιατρών στο νέο ΠΕΔΥ! Όλα τα κριτήρια

Ο σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη ενώ σύμφωνα με τον αν.Γενικό Γραμματέα αρμόδιο για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, θα υπάρξει άνοιγμα στους νέους γιατρούς.
Με βάση τους υπολογισμούς του υπουργείου Υγείας, οι προσλήψεις θα «κουμπώσουν» σύμφωνα με τον πληθυσμό που διαθέτει η κάθε περιοχή.

Ήδη έχουν καταγραφεί όλα τα αναλυτικά στοιχεία των κατοίκων όλων των περιοχών της χώρας, ώστε να διαπιστωθεί που υπάρχουν περισσότερα παιδιά και που ηλικιωμένοι.
Στις περιοχές με τους περισσότερους ηλικιωμένους θα προσληφθούν κυρίως παθολόγοι καρδιολόγοι, γενικοί γιατροί και ορθοπεδικοί, ενώ στα σημεία που υπάρχει νεότερος πληθυσμός θα προσληφθούν παιδίατροι, πνευμονολόγοι, ΩΡΛ κ.λ.π.

Οι περιοχές ανά ηλικίες

Οι περιοχές με τους περισσότερους ηλικιωμένους

Σε πολλές περιοχές της χώρας επικρατεί ένας μάλλον γερασμένος πληθυσμός γι’ αυτό και οι αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας προσανατολίζονται να στηρίξουν τις περιφέρειες αυτές με ιατρικό προσωπικό στο νέο ΠΕΔΥ που θα μπορεί να στηρίξει κυρίως τους ηλικιωμένους.

Οι περιοχές με τους πιο πολλούς ηλικιωμένους είναι η Ήπειρος, το Βόρειο Αιγαίο και η Πελοπόννησος.

Στην Ήπειρο το ποσοστό των κατοίκων άνω των 65 ετών αγγίζει το 23,45%, στο Βόρειο Αιγαίο το 22,7% ενώ στην Πελοπόννησο το 22,98%.
Και η Στερεά Ελλάδα και η Θεσσαλία δεν πάνε πίσω βέβαια αφού στην μεν Στερεά Ελλάδα οι κάτοικοι άνω των 65 ετών καλύπτουν το 22,41% του πληθυσμού, ενώ στη Θεσσαλία το 22,02%.

Οι νεανικές» περιοχές

Αντίθετα στο Νότιο Αιγαίο φαίνεται ότι μένουν περισσότεροι νέοι καθώς η περιοχή διαθέτει τους λιγότερους κατοίκους άνω των 65 ετών με ποσοστό 16,05%. Ακολουθεί η Αττική με 17,35% και η Κρήτη με 17,64%.

Όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές του HealthReport.gr το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών έχουν δημιουργήσει ήδη έναν πλήρη χάρτη με την «ανθρωπογεωγραφία», καταγράφοντας ταυτόχρονα και το προσωπικό όλων των μονάδων υγείας.

Με βάση αυτόν τον χάρτη έχει ξεκινήσει ήδη να γίνεται ο πρώτος σχεδιασμός για τις ελλείψεις.
Κάτι που θα εφαρμοσθεί όχι μόνο στο νέο ΠΕΔΥ αλλά και γενικότερα στις δημόσιες μονάδες υγείας. Δείτε ΕΔΩ τι θα γίνει στα νοσοκομεία: «Πως θα γίνονται με το νέο έτος οι προσλήψεις στα νοσοκομεία! Όλες οι πληροφορίες»

Πάντως με βάση το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που περιλαμβάνει το σχεδιασμό για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι προσλήψεις των γιατρών θα γίνουν τον Μάιο με Ιούνιο του 2017, ταυτόχρονα με τις νέες συμβάσεις των γιατρών του ΕΟΠΥΥ οι οποίοι και θα συμβληθούν με βάση τα κενά που θα υπάρχουν στο νέο δημόσιο σύστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος το «δίπορτο» για πανεπιστημιακούς γιατρούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα! Τι εξετάζεται

Αλλάζουν τα πάντα για τους ιατρικούς επισκέπτες σε ΠΕΔΥ και Κέντρα Υγείας! Όλες οι ρυθμίσεις

Φακελάκι και…έξω από το ΕΣΥ! Τι θα αλλάξει για τους επίορκους γιατρούς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button