ΆρθραΡεπορτάζ υγείας

Πως θα γίνουν οι πρώτες προσλήψεις στα νοσοκομεία! Το σχέδιο ΣΥΡΙΖΑ

Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του HealthReport.gr τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθήσουν με γρήγορες κινήσεις να προκηρύξουν θέσεις στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα ώστε να επέλθει άμεσα μια θετική εικόνα για τη νέα κυβέρνηση.

Και που θα βρεθούν τα χρήματα για άμεσες προσλήψεις;

Πληροφορίες του HealthReport.gr αναφέρουν πως τα κονδύλια θα προκύψουν από τη διακοπή των συμβάσεων με ιδιωτικές εταιρείες που σήμερα έχουν αναλάβει βασικούς τομείς, όπως καθαριότητα, σίτιση, φρούρηση.

Μελέτη που έχουν στα χέρια τους στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει πως σήμερα αυτές οι ιδιωτικές υπηρεσίες κοστίζουν τελικά πολύ περισσότερο από ότι αν προσλαμβάνονταν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία.

Και αυτό διότι όπως διεφάνη και από την υπόθεση Κούνεβα, οι εταιρείες εισπράττουν έναν υψηλό μισθό ως αντίτιμο για κάθε εργαζόμενο και τελικά του αποδίδουν μόλις το 1/3 αυτού.

Η διακοπή των συμβάσεων με τις ιδιωτικές αυτές εταιρείες δεν αναμένεται να αποτελέσει δύσκολη περίπτωση καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις οι συμβάσεις έχουν λήξει και συνεχίζεται η συνεργασία με τα νοσοκομεία εξωσυμβατικά.

Έτσι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει και να προσλάβει εργαζόμενους στα νοσοκομεία και να χτίσει το προφίλ ενός κόμματος εξουσίας που τηρεί τις υποσχέσεις του.

Βέβαια στη διαδικασία αυτή δεν αποκλείεται να υπάρχουν και ενστάσεις από τις εταιρείες και η όλη υπόθεση να μπλοκάρει στα δικαστήρια. Ίδωμεν…

Σχετικά Άρθρα

Back to top button