ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα δώσουν εξετάσεις για ειδικότητα τον Απρίλιο οι νέοι γιατροί!

Με το παλαιό σύστημα αναμένεται να δώσουν εξετάσεις για τη λήψη ειδικότητας οι νέοι γιατροί τον ερχόμενο Απρίλιο.
Άλλωστε για να εφαρμοσθεί ο νέος νόμος που αλλάζει πλήρως το σύστημα των εξετάσεων θα πρέπει να εκδοθεί κοινή υπουργική απόφαση από τα υπουργεία Υγείας και Οικονομικών. Κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Δείτε ΕΔΩ τι άλλαξε στις εξετάσεις ειδικότητας: «Αλλάζουν τα πάντα στις εξετάσεις για τις ειδικότητες των γιατρών! Τι προβλέπει τροπολογία»

Η επόμενη «φουρνιά» ωστόσο των νέων γιατρών πρόκειται να δώσει εξετάσεις με το νέο σύστημα. Όπως σημειώνεται σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας: «Η εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 166 του νόμου 4600/2019, στο οποίο προβλέπεται διαφορετικό εξεταστικό σύστημα για την απόκτηση του τίτλου των ιατρικών και οδοντιατρικών ειδικοτήτων θα αρχίσει μόλις εκδοθεί και ισχύει η προβλεπόμενη στην παρ. 3 του ίδιου άρθρου κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Υγείας».

Τι να κάνουν όσοι δίνουν εξετάσεις ειδικότητας τον Απρίλιο

Όσοι πάντως ετοιμάζονται να δώσουν εξετάσεις τον Απρίλιο για να λάβουν την ειδικότητά τους θα πρέπει μέχρι τέλος Μαρτίου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στην εξεταστική περίοδο του Απριλίου προς απόκτηση τίτλου ειδικότητας στις οικείες Περιφερειακές ενότητες, όπου οι αρμόδιοι υπάλληλοι θα τις επεξεργαστούν, για να διαπιστωθεί η πληρότητα των προϋποθέσεων συμμετοχής των ειδικευομένων στις εξετάσεις λήψης τίτλου
Ειδικότητας.

Από 1-4-2019 και έως 5-4-2019 όλες οι αιτήσεις με τα δικαιολογητικά των συμμετεχόντων θα διαβιβαστούν από τις οικείες Περιφερειακές ενότητες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία αντίστοιχα, με συνημμένες τις συμπληρωμένες καταστάσεις των συμμετεχόντων, που πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις συμμετοχής στις εξετάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τι αλλάζει στη χορήγηση άδειας άσκησης ιατρικού επαγγέλματος και τις εξετάσεις ειδικότητας

Τέλος οι τυπωμένες διαγνωστικές εξετάσεις και συνταγές φαρμάκων! Τι ετοιμάζεται

Παραπεμπτικά για εξετάσεις και από τις μαίες! Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο του υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button