ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα εισπράξουν οι γονείς τα χρήματά τους από λογοθεραπευτές και Ψυχολόγους! Νέα διαδικασία από τον ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ μετά την αποτυχία να συνάψει συμβάσεις με τους κλάδους της ειδικής αγωγής, προχωρά στη υποχρεωτική έκδοση άδειας -βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος από τους ειδικούς, έγγραφο το οποίο όμως θα πρέπει να προσκομίζουν και οι γονείς εάν θέλουν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους από θεραπείες.

Όπως σημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ: “Για την άσκηση του επαγγέλματος του Λογοθεραπευτή, του Εργοθεραπευτή και του Ψυχολόγου, προϋπόθεση αποτελεί η απόκτηση άδειας-βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος”.

Τη βεβαίωση αυτή θα πρέπει μάλιστα να την επισυνάπτουν οι γονείς όταν θα καταθέτουν τα δικαιολογητικά για τα χρήματά τους.

Ο Οργανισμός επισημαίνει σχετικά: “Για την απόδοση δαπανών για θεραπείες ειδικής αγωγής σε δικαιούχους, απαιτείται η κατάθεση της αντίστοιχης άδειας-βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος του εκδότη του φορολογικού παραστατικού, καθώς και του διενεργούντος την θεραπεία, στην περίπτωση που
πρόκειται για διαφορετικά φυσικά πρόσωπα (περίπτωση της επέκτασης δραστηριοτήτων)”.

Τι θα γίνει με τις παλαιές καταθέσεις δικαιολογητικών

Για όσους είχαν καταθέσει νωρίτερα τα δικαιολογητικά τους θα πρέπει μάλλον να ξεκινήσουν έναν …Γολγοθά για την απόκτηση της βεβαίωσης από τον θεραπευτή ώστε να μπορούν να πληρωθούν οι θεραπείες.

Ειδικότερα τονίζεται: “Στις περιπτώσεις αιτημάτων για τα οποία δεν έχουν συνυποβληθεί οι σχετικές άδειες- βεβαιώσεις των ανωτέρω κατηγοριών θεραπευτών, ή δεν εμπεριέχονται στους φακέλους που μεταφέρθηκαν από τις υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. (πρώην ΙΚΑ-ΕΤΑΜ), θα πρέπει να αναζητηθούν, προκειμένου να καταστεί δυνατή η απόδοση των δαπανών στους δικαιούχους”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα όρια δαπανών από ΕΟΠΥΥ για εξετάσεις, νοσηλεία, φυσικοθεραπείες και ειδική αγωγή! Όλη η απόφαση Π.Πολάκη

Π.Πολάκης: Γιατί μειώσαμε τα κονδύλια για την Ειδική Αγωγή!

ΕΟΠΥΥ: Στα παζάρια ξανά για τις θεραπείες ειδικής αγωγής! Απλήρωτοι οι γονείς

Επιστήμονες ειδικής αγωγής: Ο ΕΟΠΥΥ δεν ξέρει ούτε πόσα παιδιά έχουν ανάγκη! Στον αέρα χιλιάδες οικογένειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button