Πολιτική Υγείας

Πως θα εργάζονται οι γιατροί στο ΠΕΔΥ!

Αλλαγές στις συνήθειές τους θα πρέπει να κάνουν οι γιατροί που εργάζονταν επί σειρά ετών στις μονάδες του πρώην ΙΚΑ και τώρα επέλεξαν να μείνουν στο δημόσιο σύστημα και στο ΠΕΔΥ. Ενώ το ωράριό τους ήταν 5,5 ώρες, πλέον ξεκινούν στο νέο σύστημα κατ’ ευθείαν με 8ωρο. Σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο που εστάλη, το ωράριό τους θα είναι οκτάωρο και ορίζεται από τις 07.00 έως και τις 15.00 ή από τις 11.00 έως και τις 19.00 αντίστοιχα, ανάλογα µε τις ανάγκες της Μονάδας Υγείας.

Βέβαια οι συνθήκες θα αλλάξουν και οι γιατροί του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας θα μειώσουν τις ώρες εργασίας τους σε 7-7,5 όταν όμως αξιολογηθούν για να ενταχθούν πλήρως στον κλάδο ιατρών του ΕΣΥ, απολαμβάνοντας και τις σχετικές αποδοχές.

Ωστόσο παρότι ο νόμος προβλέπει ότι η αξιολόγηση αυτή θα γίνει σε 8 μήνες από σήμερα, όλα δείχνουν ότι η διαδικασία αυτή θα καθυστερήσει. Εξάλλου τις επιτροπές αξιολόγησης θα τις αποτελούν μεταξύ άλλων και νοσοκομειακοί γιατροί οι οποίοι από την πρώτη στιγμή είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για τη μετάβαση των συναδέλφων τους από το πρώην ΙΚΑ στο ΕΣΥ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button