Πλαστική

Πως θα κάνετε γιορτές χωρίς ρυτίδες!

 

Οικονομικές λύσεις της τελευταίας στιγμής για είμαστε το πρόσωπο που θα τραβήξει όλα τα βλέμματα στο Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, μας δίνει ο πλαστικός χειρουργός, Απόστολος Γαϊτάνης.

 

Αν χρειαζόμαστε ανόρθωση στο πρόσωπο, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με μια νέα μη επεμβατική τεχνική με νήματα. Πρόκειται για ένα νέας μορφής ενέσιμο lifting με νήματα PDO, που βοηθά στην ανόρθωση του δέρματος και την βελτίωση του οβάλ του προσώπου με φυσικό και ασφαλή τρόπο.

 

Είναι μια μορφή ενέσιμου lifting κατευθυνόμενης κολλαγονογέννησης. Με την ένθεση των βιοαπορροφήσιμων νημάτων PDO (υποδερμικά) ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα την αναζωογόνηση του δέρματος

 

Τα σημεία που μπορεί να γίνει η εφαρμογή είναι το οβάλ του προσώπου, ο λαιμός, οι περιοχές πλαγίως του ματιού ή κάτω από το μάτι. Ενώ στο σώμα μπορεί να εφαρμοστεί στην κοιλιά (κάτω, άνω και πλάγια), στο στήθος, στην περιοχή του ντεκολτέ. Στα πόδια στους μηρούς (μπροστά εσωτερικά, πίσω εσωτερικά),στους γλουτούς, καθώς και στα μπράτσα.

 

Αν έχουμε ανάγκη από άμεση ενυδάτωση στο πρόσωπο την πιο δραστική λύση προσφέρει η εφαρμογή της μεσοθεραπείας, καθώς και το υαλουρονικό οξύ. Η μεσοθεραπεία αποτελούμενη από πολυβιταμινούχα σκευάσματα, τονώνει το δέρμα, γίνεται με μικρά τσιμπηματάκια και διαρκεί μερικά λεπτά. Επίσης αναζωογόνηση και λάμψη στο πρόσωπο μπορεί να προσφέρει η μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες P.R.P

 

Αν θέλουμε να προσθέσουμε όγκο στα χείλη, τα ζυγωματικά ή γέμισμα στις ρινοπαρειακές αύλακες του προσώπου τότε ενδείκνυται η εφαρμογή με υαλουρονικό.Το υαλουρονικό οξύ, είναι φιλικό προς το ανθρώπινο δέρμα (είναι φυσιολογικό συστατικό του οργανισμού μας) και δεν προκαλεί αλλεργίες. Χρησιμοποιείται σε ενέσιμη μορφή για να γεμίσει επιφανειακές αλλά και πιο βαθιές ρυτίδες στο πρόσωπο. Έχοντας προηγηθεί τοπική αναισθησία, ο γιατρός εγχύει με ένεση το υλικό στην περιοχή των ρυτίδων, καλύπτοντας τα κενά που αφήνει ο χρόνος. Η διόρθωση είναι άμεση ενώ για 2-3 μέρες μπορεί να υπάρχει στην περιοχή,πρήξιμο, κοκκινίλα ή ήπια ευαισθησία, τα οποία όμως, υποχωρούν στη συνέχεια. Το αποτέλεσμα είναι άμεσο και διαρκεί έως 1 χρόνο.

 

Αν πάλι θέλουμε να απαλλαγούμε από τις ρυτίδες έκφρασης γύρω από τα μάτια (πόδι της χήνας), στο μεσόφρυο, στο μέτωπο, η εφαρμογή με botox μπορεί να τις σβήσει. Με λεπτή βελόνα, το δημοφιλές ενέσιμο προϊόν εγχύεται στα σημεία και ακινητοποιεί τους μυς που προκαλούν τις ρυτίδες. Ένας μικρός ερεθισμός υποχωρεί 30 λεπτά μετά την εφαρμογή,ενώ επιστρέφετε αμέσως στις καθημερινές σας δραστηριότητες.

 

Μέσα σε 7-15 μέρες φαίνεται το τελικό αποτέλεσμα. Μετά από 6 μήνες η βοτουλινική τοξίνη αρχίζει σταδιακά να υποχωρεί από τους μυς, ενώ αν δεν επαναληφθεί η διαδικασία, το δέρμα επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση.

 

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης,MD CCST, είναι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS. Συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών και του Ιατρικού Διαβαλκανικού Θεσσαλονίκης.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button