ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα κλείνουν e-ραντεβού οι πολίτες στον οικογενειακό γιατρό! Νέες οδηγίες για γιατρούς από τον ΕΟΠΥΥ

Οδηγίες για τον τρόπο με τον οποίο οι οικογενειακοί γιατροί μπορούν να καταχωρούν τα ραντεβού τους στην  ΗΔΙΚΑ εξέδωσε ο ΕΟΠΥΥ προκειμένου στη συνέχεια να κλείνουν e-ραντεβού οι πολίτες.

Την ίδια στιγμή αναμένεται από 1ης Ιανουαρίου να ξεκινήσει η παραπομπή στον ειδικό γιατρό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: Ποιοι εξαιρούνται από το νέο σύστημα παραπομπών στους ειδικούς γιατρούς; Όλες οι κατηγορίες

Ο Αντιπρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Π. Γεωργακόπουλος σε ανακοίνωση του επισημαίνει ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής του θεσμού του οικογενειακού ιατρού και προκειμένου να μπορούν οι πολίτες να κλείσουν ηλεκτρονικά τα ραντεβού τους στον οικογενειακό ιατρό, χωρίς να επιβαρύνονται οικονομικά, παρακαλούνται οι συμβεβλημένοι οικογενειακοί ιατροί να προχωρήσουν άμεσα στην δημιουργία του προγράμματος των ραντεβού τους στη διαδικτυακή εφαρμογή της ΗΔΙΚΑ «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», μέσω του portal της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης στη διεύθυνση www.e-prescription.gr, όπου οι γιατροί συνδέονται με τους κωδικούς τους και μετά επιλέγουν την εφαρμογή Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, είτε απ’ ευθείας στη διεύθυνση www.e-prescription.gr/e-rv/d.

Παράλληλα, γνωστοποιεί ότι είναι απαραίτητη η ηλεκτρονική έγκριση, της αίτησης του δικαιούχου για εγγραφή σε οικογενειακό ιατρό, μέσω της εφαρμογής «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», καθώς μόνο τότε θα ολοκληρώνεται η εγγραφή του και θα εντάσσεται πλέον στον εγγεγραμμένο πληθυσμό.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις μπορείτε να απευθύνεστε στην ΗΔΙΚΑ, email: hd1fy@idika.gr ή στο τηλέφωνο 111 31

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως θα γίνεται η παραπομπή από τις ΤΟΜΥ στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button