ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα λειτουργούν τα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Όλες οι πληροφορίες

Τα νέα αυτόνομα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) ετοιμάζονται ήδη στα νοσοκομεία και όπου υπάρχει διαθέσιμος χώρος, θα απαιτηθούν ελάχιστες τεχνικές αλλαγές.

Ήδη προωθείται στοχευμένη προκήρυξη 465 θέσεων μόνιμων γιατρών ΕΣΥ, οι οποίοι θα διορισθούν στα νέα ΤΕΠ. Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις λεπτομέρειες: «Έρχονται οι προσλήψεις γιατρών για τα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών αλλά και μετακινήσεις προσωπικού! Όλες οι πληροφορίες»

Τα νέα ΤΕΠ που δεν αναμένεται να λειτουργήσουν πάντως πριν το 2018, θα διαθέτουν οργανωμένο σύστημα διαλογής (triage) στα πρότυπα του εξωτερικού, καθώς ελήφθη υπ όψιν το τι ισχύει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Στη διαλογή, που σήμερα λειτουργεί υποτυπωδώς αφού ενίοτε την κατηγοριοποίηση των περιστατικών κάνουν ακόμη και απλοί υπάλληλοι των νοσοκομείων λόγω έλλειψης προσωπικού, θα εργάζονται ειδικευμένοι γιατροί που θα δίνουν προτεραιότητα στα πιο επείγοντα περιστατικά.

Στα ΤΕΠ θα ακολουθούνται όμως και κατά γράμμα τα διαγνωστικά και θεραπευτικά πρωτόκολλα ώστε να μην γίνεται παράκαμψη κάποιων σημαντικών ιατρικών πράξεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έρχεται με διαδικασία εξπρές το νομοσχέδιο για αυτοτελή Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών! Αποκλειστικές πληροφορίες

Ξεκινούν από Σεπτέμβριο οι διαδικασίες για τη λειτουργία αυτόνομων Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών!

Έρχονται τα αυτόνομα τμήματα των Επειγόντων Περιστατικών στα Νοσοκομεία! Όλη η απόφαση

«Grey’s Anatomy» και στο Ελληνικό ΕΣΥ! Τι ανακοίνωσε ο υπ.Υγείας

Σχετικά Άρθρα

Back to top button