ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως θα πληρώνονται όσοι είναι σε αναστολή καθηκόντων στα νοσοκομεία!

Ειδικότερα με βάση εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών από δω και στο εξής όσοι δημόσιοι υπάλληλοι μεταξύ αυτών και γιατροί και εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία είναι σε αναστολή καθηκόντων θα πρέπει να λαμβάνουν κανονικά τις αποδοχές τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία για την υπόθεση τους από τα πειθαρχικά όργανα ή τη δικαιοσύνη.

Η εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών στηρίζεται σε Γνωμοδότηση του Ε’ Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικά με τις αποδοχές κατά τη διάρκεια αναστολής άσκησης καθηκόντων.

Με βάση τη γνωμοδότηση: «δεδομένου ότι δεν είναι δυνατή η αναλογική εφαρμογή των αντίστοιχων συνεπειών της αργίας ως προς το ύψος των αποδοχών, για όσο χρόνο διαρκεί η αναστολή άσκησης καθηκόντων, ο υπάλληλος θα πρέπει να λαμβάνει το σύνολο των αποδοχών του».

Δείτε παρακάτω την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών

nomiko kratous

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη απόφαση που υποχρεωτικά θα πρέπει να εφαρμοστεί σε όλο το δημόσιο τομέα και τους φορείς, αφορά και σε γιατρούς και υπαλλήλους νοσοκομείων που είτε έχουν υποπέσει σε κάποιο παράπτωμα πειθαρχικού, διοικητικού ή οικονομικού χαρακτήρα είτε κατηγορούνται για παράνομο πλουτισμό.

Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις οι υποθέσεις παραπέμπονται στα πειθαρχικά όργανα και αν κριθεί σκόπιμο και στη δικαιοσύνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τέλος στα χειρουργεία-ρουσφέτια στο ΕΣΥ! Έρχονται αυστηρές λίστες αναμονής

Αναστάτωση από την επιστροφή «γιατρών με φακελάκι» στα νοσοκομεία! Τι λένε εκπρόσωποι του κλάδου

Σάλος από την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Η αποκάλυψη του HealthReport.gr και η διάψευση Κατρούγκαλου

Πανικός στην κυβέρνηση για την επιστροφή των «φακελάκηδων» στο ΕΣΥ! Νέα επείγουσα εγκύκλιος Κατρούγκαλου

Απίστευτο: Επιστρέφουν με νόμο οι επίορκοι γιατροί στα νοσοκομεία! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button