ΆρθραΚΟΡΟΝΟΪΟΣΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως λειτουργούν τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων μετά την άρση των μέτρων

Η επόμενη ημέρα μετά το «άνοιγμα» της χώρας βρίσκει και τα νοσοκομεία να παρουσιάζουν ιδιαίτερα αυξημένη κίνηση, αφού από χθες 4 Μαΐου ξεκίνησε με αργούς αλλά σταθερούς ρυθμούς να λειτουργεί και πάλι το ΕΣΥ.

Και αυτό διότι ξεκίνησαν οι χειρουργικές επεμβάσεις -οι μη επείγουσες -που είχαν μεταχρονολογηθεί από τους ασθενείς. Διαβάστε ΕΔΩ τις δυσκολίες για τα χειρουργεία: «Ξεκινούν τα χειρουργεία στο ΕΣΥ – Αγκάθι τα υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό»

Ταυτόχρονα όμως ξεκίνησαν και τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία και οι εργαστηριακές εξετάσεις.

Με ελέγχους στα εξωτερικά ιατρεία

Προκειμένου να μην καταγραφεί συνωστισμός στα νοσοκομεία και υπάρξουν νέοι κίνδυνοι διασποράς του κορονοϊού, το υπουργείο Υγείας θα ορίσει ειδικές ομάδες ελέγχου στις εισόδους των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα επαγρυπνούν 24 ώρες το 24ωρο ώστε να ελέγχεται η ροή των ασθενών.

Για όσους κλείσουν ραντεβού για να επισκεφθούν γιατρό, αναμένεται να περάσουν από «διαλογή», αφού στην είσοδο θα ελέγχονται όλοι οι ασθενείς ώστε να υπάρχει διαχωρισμός εκείνων που έχουν ύποπτα συμπτώματα για κορονοϊό.

Πρώτα θα εξυπηρετηθούν όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα που μπορεί να κινδυνέψουν περισσότερο επειδή είχαν μείνει χωρίς εξετάσεις για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ήδη έχει δοθεί εντολή να υπάρξει μία σταδιακή αποσυμφόρηση της λίστας αναμονής στα εξωτερικά ιατρεία όπου και πριν την κρίση έπρεπε κανείς να περιμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα για να δει γιατρό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button