Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πως να κρατήσετε «ζωντανό» το πάθος στο γάμο!

Το μυστικό κρύβεται στην καλή επικοινωνία του ζευγαριού αναφέρουν οι ειδικοί. Στο πλαίσιο αυτό ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας μελέτησαν τις συνήθειες περίπου 1500 ζευγαριών προκειμένου να εντοπίσουν τι είναι αυτό  που βοηθάει τα ζευγάρια να διατηρήσουν την επιθυμία τους σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Έτσι μετά από δύο χρόνια εντατικής μελέτης διαπίστωσαν πως το κλειδί για τη διατήρηση της σεξουαλικής επιθυμίας, μέσα στο γάμο, βρίσκεται στα κοινά βιώματα των ζευγαριών και τις στιγμές που μοιράζονται μαζί. Αντίθετα, ζευγάρια που εστιάζουν στο να αποφεύγουν τις συγκρούσεις ή τις δυσάρεστες στιγμές δεν καταφέρνουν να διατηρούν την επιθυμία τους σε υψηλά επίπεδα. 
Άλλη μελέτη που δημοσιεύεται στα Αρχεία Σεξουαλικής Συμπεριφοράς, τεκμηρίωσε, ότι όσες δήλωσαν πως ένιωθαν ακόμη μεγαλύτερη έλξη προς το σύντροφό τους σε σχέση με το παρελθόν ήταν και πιο ευχαριστημένες από την ερωτική τους ζωή.

«Όταν αισθανόμαστε έλξη για ένα άτομο, είτε σωματική είτε συναισθηματική, τα θετικά συναισθήματα μεταφέρονται γενικότερα στη σχέση», δηλώνει η Kristen Mark, ερευνήτρια σε θέματα σεξ και σχέσεων και επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι. Η Mark ήταν μία από τους συντάκτες της σχετικής έρευνας.

Δείτε τι συμβουλεύουν οι ειδικοί:

Κάνετε από κοινού πράγματα που αγαπάτε
«Είναι πιο εύκολο να αισθανθούμε ερωτική έλξη για ένα άτομο που μοιράζεται μαζί μας μια ευχάριστη ενασχόληση», δηλώνει η Emily Morse, σύμβουλος σε θέματα σεξ και σχέσεων.

 Σχεδιάστε να πάτε διακοπές

«Συνηθίζουμε να κάνουμε σεξ συνέχεια στο ίδιο μέρος και η αλλαγή του τοπίου βοηθά να δούμε το σύντροφό μας με άλλα μάτια», εξηγεί η Morse. «Πρέπει να ξεφεύγουμε από το στρες της καθημερινότητας και τη ρουτίνα.»

Επικεντρωθείτε στα θετικά< Σκεφτείτε όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα που λέγατε στους φίλους σας για το σύντροφό σας στην αρχή της σχέσης.με τον καιρό υπάρχει ένα ισχυρότερο δέσιμο σε κάθε ζευγάρι. Πάντα υπάρχει κάτι που μας εμπνέει στο σύντροφό μας και δεν πρέπει να ξεχνάμε να το δείχνουμε.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button