Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πως οι γυναίκες μπλοκάρουν τους άνδρες στο σεξ;

Ένα σημαντικό κομμάτι της ευτυχίας του ζευγαριού περνάει από το… κρεβάτι. Όμως φαίνεται ότι σήμερα οι άνδρες πέφτουν θύματα όχι μόνο οικονομικής αλλά και της ερωτικής κρίσης!

Οι γυναίκες πλέον «αποκαθηλώνουν» τους άνδρες, εσκεμμένα ή μη, «γειώνοντας» την ερωτική τους επιθυμία, καθιστώντας τους συχνά ανενεργούς σεξουαλικά, γεμίζοντάς τους ανασφάλεια, βαρεμάρα και, τελικά, ανικανότητα.

Οι παράγοντες που μπλοκάρουν την ερωτική επιθυμία των ανδρών είναι πολλοί και διαφορετικοί. Η αλλαγή των ρόλων στα δύο φύλα, η οικονομική στενότητα, που βάζει σε πρώτο πλάνο την επιβίωση, οι συγκρίσεις με άλλους άνδρες, η κριτική που τους ασκούν οι γυναίκες… λέει χαρακτηριστικά ο ουρολόγος – ανδρολόγος, πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης.

«Ναι, αυτοί οι άνδρες δεν υπάρχουν πια. Τα λένε και οι γυναίκες στις παρέες τους. Δεν τις φλερτάρουν, δεν ρισκάρουν τη χυλόπιτα, δεν ξοδεύουν μια περιουσία για να τις κατακτήσουν, ούτε για καφέ δεν τις πάνε, γιατί δεν έχουν χρήματα».

Το «μπέρδεμα» των ρόλων

Όμως αυτή η ασφάλεια είναι που καταλήγει… επισφαλής για τους άνδρες. Σύμφωνα με τον Δρ. Κωνσταντινίδη, η ερωτική ζωή των ανδρών σήμερα περνά κρίση και ζει σχεδόν στα πρόθυρα της αυτοκτονίας, απλά γιατί είναι ασφαλής.

«Παλιότερα ο ανδρισμός ήταν πιο ξεκάθαρος. Άνδρας – παντελόνια, γυναίκα – φούστες και αυτός ο διαχωρισμός εξυπηρετούσε τη βολεμένη σε απλουστεύσεις σεξουαλικότητα των ομάδων και των οπαδών του ανδρισμού σε έγερση και εγρήγορση και της θηλυκότητας σε μια γλυκιά προσμονή και αποδοχή.

Άρα η πρώτη αίτια, που οι άνδρες είναι σε νευρικό κλονισμό σήμερα, είναι πως, δεν είναι ούτε αυτοί σίγουροι πως, φορώντας μόνο ανδρικά ρούχα αποκτούν δια βίου ανδρική ταυτότητα» τονίζει ο κ. Κωνσταντινίδης.

Άλλοι παράγοντες, που μπλοκάρουν την επιθυμία των ανδρών, είναι, σύμφωνα με τον ειδικό:

• Ότι φοβούνται «τα εν δήμω», γιατί, πλέον, οι γυναίκες δεν μένουν σπίτι, αλλά εργάζονται, κυκλοφορούν και δεν φοβούνται να μιλήσουν
• Ότι ομολογούν τις ερωτικές τους αδυναμίες

• Ότι δεν είναι σίγουροι για το πόσο καλά τα καταφέρνουν στην ερωτική αρένα
• Ότι κατά βάθος ξέρουν πως εκεί έξω υπάρχει κάποιος, που είναι καλύτερος από αυτούς
• Ότι υστερούν στο μέγεθος του πέους

• Ότι οι γυναίκες τους αποφεύγουν να κάνουν σεξ, προφασιζόμενες τον «κλασικό» πονοκέφαλο. Τους απορρίπτουν
• Ότι οι γυναίκες σχολιάζουν τα πάντα. Από το ροχαλητό τους, την απόδοσή τους, το πώς είναι μέσα στην οικογένεια, την οικονομική τους κατάσταση, τις αποτυχίες τους

• Ότι φοβούνται την αρρενωπότητα
• Ότι προβάλλεται η ομοφυλοφιλία σαν υγιής δύναμη

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button