ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως το ΕΣΠΑ θα «σώσει» το υπ.Υγείας! Που θα αξιοποιηθούν τα χρήματα

Εκατομμύρια ευρώ που θα εισρεύσουν στα ταμεία του κράτους αναμένεται να δώσουν ανάσα στον τομέα της Υγείας. Τουλάχιστον σε αυτό ευελπιστεί η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Προσωπικό μέσω του ΕΣΠΑ

Ακόμη και γιατρούς και νοσηλευτές στα δημόσια νοσοκομεία και το ΠΕΔΥ προτίθεται να προσλάβει το υπουργείο Υγείας με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Βέβαια γιατροί και προσωπικό αναμένεται να προσληφθούν με …μπλοκάκι στα νοσοκομεία καθώς προς ώρας η τρόικα δεν έχει δώσει το πράσινο φως για μόνιμες προσλήψεις στο σύστημα Υγείας, τουλάχιστον όχι τόσες ώστε να μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα του ΕΣΥ.
Δείτε ΕΔΩ αναλυτικά τι είχε ανακοινώσει ο ίδιος ο υπουργός Υγείας για τους γιατρούς: «Έρχονται οι γιατροί με «μπλοκάκι» στο ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

ΠΕΔΥ με μηχανήματα ΕΣΠΑ

Πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι λόγω ελλείψεως κονδυλίων, όλος ο ιατρικός εξοπλισμός στο ΠΕΔΥ που σχεδιάζεται με διαφορετική μορφή, θα αγορασθεί με κονδύλια από το ΕΣΠΑ.
Άλλωστε τα ήδη προβληματικά εργαστήρια που διέθετε το ΠΕΔΥ, εγκαταλείφθηκαν περισσότερο το τελευταίο διάστημα. Υλικά δεν υπάρχουν ούτε για δείγμα με συνέπεια σήμερα με τη βία να γίνονται κάποιες λίγες αιματολογικές εξετάσεις.

Όπως λένε οι πληροφορίες του HealthReport.gr η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να ενισχύσει και να δημιουργήσει ορισμένα κεντρικά εργαστήρια, τα οποία θα είναι εργαστήρια αναφοράς και όπου θα συγκεντρώνονται όλα τα δείγματα προς εξέταση των γύρω περιοχών.

Οι δομές αυτές με βάση το σχεδιασμό αναμένεται να ενισχυθούν τεχνολογικά αλλά και με προσωπικό ώστε να αναλάβουν μεγάλο αριθμό εξετάσεων. Η ενίσχυση αυτή θα γίνει κυρίως με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ με τα οποία θα αγορασθούν νέα μηχανήματα καθώς τα υπάρχοντα είναι παλαιά και εγκαταλελειμμένα. Δείτε ΕΔΩ πως θα λειτουργήσουν τα νέα εργαστήρια του ΠΕΔΥ: «Ετοιμάζεται το νέο ΠΕΔΥ! Τι προβλέπει το σχέδιο για γιατρούς –εργαστήρια»

Και ασθενοφόρα με ΕΣΠΑ

Όμως με τα ευρωπαϊκά κονδύλια αναμένεται να αγορασθούν και ασθενοφόρα προκειμένου να ενισχυθεί ο στόλος του ΕΚΑΒ που σήμερα παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα καθότι είναι απαρχαιωμένος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Παύλος Πολάκης διαβεβαίωσε πρόσφατα το προεδρείο των εργαζομένων του ΕΚΑΒ ότι πολύ σύντομα ο στόλος θα ανανεωθεί με καινούρια ασθενοφόρα μέσω ΕΣΠΑ, ενώ δεσμεύτηκε ότι στις προσλήψεις θα έχουν προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button