ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πως το νοσοκομείο Σαντορίνης «δαγκώνει» τους τουρίστες! Νέες καταγγελίες εργαζόμενων

Η ΠΟΕΔΗΝ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την τιμολογιακή πολιτική του νοσοκομείου, κάνοντας λόγο για υπερτιμολογημένες εξετάσεις και για «δάγκωμα» των τουριστών ασθενών στο ταμείο του νοσοκομείου.

Οι χρεώσεις των εξετάσεων στο νοσοκομείο Σαντορίνης αποτελούν, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, αδιάσειστο στοιχείο που δείχνει μεταξύ άλλων την ιδιωτική μορφή του νοσηλευτικού ιδρύματος

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΔΗΝ – η οποία επικαλείται σχετική απόδειξη, Αυστραλέζα τουρίστρια πλήρωσε την Αξονική εγκεφάλου 300 ευρώ και 40 ευρώ για την εξέτασή της ως έκτακτο περιστατικό!!!

Μάλιστα οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ επισημαίνουν ότι οι ασθενείς από όποια χώρα του κόσμου και εάν κατάγονται και προσέρχονται σε Δημόσια Νοσοκομεία ως έκτακτα περιστατικά εξετάζονται δωρεάν. Στη Σαντορίνη πληρώνουν 40 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Αναφέρει ενδεικτικά η ΠΟΕΔΗΝ η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου σε ασθενείς που δεν διαθέτουν ΑΜΚΑ στα Δημόσια Νοσοκομεία χρεώνεται 71ευρώ με βάση το Προεδρικό Διάταγμα Π.Δ. 157/1991 (σελ. 1047). Επίσης τόσο χρεώνεται και σε Ιδιωτικά Διαγνωστικά Κέντρα ή Ιδιωτικά Νοσοκομεία.

Η Αξονική τομογραφία εγκεφάλου με βάση το τιμολόγιο του κράτους κοστίζει 71 ευρώ πληρωμένη εξ ολοκλήρου από τη τσέπη του Ασθενή.

Παράλληλα χρεώνει την ακτινογραφία 40 ευρώ αντί για 4 – 5 ευρώ που ορίζει το κρατικό τιμολόγιο. Στη Σαντορίνη ο ευρωπαίος τουρίστας ή μετανάστης χωρίς ΑΜΚΑ χρεώνεται 150 ευρώ και ο τουρίστας ή μετανάστης που κατάγεται από χώρα εκτός Ευρώπης 300 ευρώ.

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button