Πολιτική Υγείας

Πόλεμος για τον ΙΣΑ! Κόντρες και μαχαιρώματα για τις επικείμενες εκλογές

Στα κάγκελα έχουν βγει ήδη οι περισσότεροι υποψήφιοι για τις αρχαιρεσίες στους Ιατρικούς Συλλόγους που θα πραγματοποιηθούνστις 12 Οκτωβρίου.

Οι υποψήφιοι γιατροί, ειδικά της Αθήνας, έχουν ξεκινήσει ήδη τις διαδικασίες προβολής των θέσεων τους, ενώ η μάχη αναμένεται να ανάψει ακόμα περισσότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Πάντως ήδη οι διεργασίες έχουν αρχίσει με τους υποψηφίους να … δίνουν και να παίρνουν ειδικά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπου πλέον αποτελεί και πεδίο δημοσιοποίησης θέσεων αλλά και δημόσιας αντιπαράθεσης.
Στον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας (ΙΣΑ) οι υποψήφιοι για το ΔΣ πολλοί αλλά για η θέση του προέδρου μάχη αναμένεται να δώσουν ο νυν πρόεδρος Γιώργος Πατούλης,ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου (και οι δύο προερχόμενοι από τη δεξιά παράταξη) άλλα και ο αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εκ του ΣΥΡΙΖΑ ορμώμενος Γιάννης Μπασκόζος.

Ήδη στο facebook οι αιχμές του ενός εναντίον του άλλου δίνουν και παίρνουν με σημείο τριβής κυρίως τις αλλαγές που προωθούνται από το υπουργείο Υγείας στις συνεργασίες των γιατρών με τον ΕΟΠΥΥ.

Στη μάχη των εκλογών, δίνοντας αέρα ανανέωσης, αναμένεται να ριχθούν και οι νέοι γιατροί (ΚΙΝΙ) με ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο, σε μία προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα του κλάδου και ειδικότερα των νέων γιατρών, όπως τα βιώνουν απο το δικό τους μετερίζι, μακριά από κομματικούς μηχανισμούς.

Να σημειωθεί πως το 2015 θα πραγματοποιηθούν οι αρχαιρεσίες για τον ΠΙΣ ενώ στις εκλογές των Ιατρικών Συλλόγων των Οκτώβριο δε θα συμμετάσχουν δυο Σύλλογοι οι οποίοι πραγματοποίησαν ήδη τις εκλογές τους τον περασμένο Μάιο.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button