ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείαςΦάρμακα

Πόλεμος στη Βουλή για τις τιμές στα φάρμακα! Πόσα αυξάνονται και πόσα μειώνονται

Αρχική > Άρθρα > Πόλεμος στη Βουλή για τις τιμές στα φάρμακα! Πόσα αυξάνονται και πόσα μειώνονται

Πόλεμος για τις τιμές των φαρμάκων ξέσπασε στη Βουλή με αφορμή τροπολογία του υπουργείου Υγείας, βάση της οποία ανατιμολογούνται όλα τα φάρμακα αφού πλέον θα χρησιμοποιηθεί άλλος τύπος για τον υπολογισμό των τιμών. Διαβάστε ΕΔΩ τι προβλέπει η τροπολογία: «Αλλάζουν οι τιμές στα φάρμακα! Τι προβλέπει τροπολογία για την τιμολόγηση»

Η ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κάνει δωράκι στις πολυεθνικές φαρμακευτικές εταιρείες αφού ουσιαστικά τους δίνει αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων τους.

Πόσα φάρμακα ακριβαίνουν και πόσα μειώνονται

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός απαντώντας στη ΝΔ έκανε λόγο για «ανεύθυνη, δημαγωγική και λαϊκίστικη στάση της αντιπολίτευσης» ενώ απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για «δώρο του ΣΥΡΙΖΑ στις πολυεθνικές (…) (επειδή) ο σημερινός νόμος θα αυξήσει τις τιμές των φαρμάκων παγκοσμίως και άρα οι πολυεθνικές εταιρείες θα κερδίσουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ», επεσήμανε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία:

α) Από τους 5.503 ενεργούς κωδικούς φαρμάκων στην εξωνοσοκομειακή δαπάνη, αυξάνεται η τιμή σε 2.061 φάρμακα, μειώνεται σε 2.014 και μένει ίδια σε 1.428.

β) Οι τιμές στα ακριβά φάρμακα κατά κύριο λόγο μειώνονται

γ)Οι αυξήσεις αφορούν κυρίως φθηνά φάρμακα. Αυτό σημαίνει ότι διασφαλίζεται η παρουσία παλιών και αξιόπιστων φαρμάκων στη χώρα μας αφού αντιμετωπίζεται ο κίνδυνος απόσυρσης και αντικατάστασής τους με άλλα ακριβότερα ενώ ταυτόχρονα μειώνονται και οι παράλληλες εξαγωγές.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button