Ειδήσεις Υγείας

Πόνος ή μούδιασμα στο αριστερό χέρι: Πότε δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά με την καρδιά;

Ωστόσο μπορεί όμως να οφείλεται και σε άλλες, αιτίες, όπως είναι το τράβηγμα σε έναν μυ.

Πόνος στο αριστερό χέρι με πόνο στο στήθος

Ο συνδυασμός αυτών των δύο συμπτωμάτων κυρίως στις μικρές ηλικίες, δεν κρύβει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Στην περίπτωση που επιμένει καλό είναι να αξιολογηθεί από έναν γιατρό.

Πόνος στο αριστερό χέρι και άλλα συμπτώματα

Τις περισσότερες φορές εκτός από τα συνήθη συμπτώματα που συνοδεύουν θεωρητικά το επεισόδιο (στηθάγχη, ταχυπαλμία κ.α.), πιο ασαφή συμπτώματα όπως η ναυτία, η δυσπεψία, η ζαλάδα και η έντονη εφίδρωση μπορεί επίσης να είναι ενδεικτικά του επερχόμενου εμφράγματος.

Πόνος που προκαλείται από την  κίνηση

Πόνος στο αριστερό χέρι που προήλθε από κίνηση ή ώθηση στην επώδυνη περιοχή είναι συνήθως λιγότερο πιθανό να σχετίζεται με την καρδιά. Απλές δραστηριότητες όπως η άρση βαρών, η μετακίνηση βαρέων επίπλων, μπορεί να προκαλέσουν μια φλεγμονή στους μύες ή στις αρθρώσεις του βραχίονα.

Επίμονος πόνος

Ο επίμονος πόνος στο αριστερό χέρι για μεγάλο χρονικό διάστημα σπανίως οφείλεται στην καρδιά. Συνήθως είναι αποτέλεσμα τραυματισμού ή φλεγμονής (π.χ. τενοντίτιδα, αρθρίτιδα).

Απροειδοποίητος πόνος

Ο πόνος στον αριστερό βραχίονα που εμφανίζεται ξαφνικά, σε κατάσταση ηρεμίας, όπως όταν παρακολουθείτε τηλεόραση, θα μπορούσε, επίσης, να οφείλεται σε πρόβλημα της καρδιάς.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button