Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στην κοιλιά: Πότε είναι επικίνδυνος;

Ωστόσο, ο πόνος μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας σοβαρής ασθένειας οπότε είναι σημαντικό να αναγνωρίζετε τα συμπτώματα και να ξέρετε πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική βοήθεια.Μάθετε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες για να ξέρετε πως να χειριστείτε την κατάσταση αυτή.Η ύπαρξη κάποιας φλεγμονή στην περιοχή αυτή μπορεί να οφείλεται σε κολίτιδα, εκκολπωματίτιδα ή και σκωληκοειδίτιδα.

Το καλύτερο που έχετε που να κάνετε είναι να πάρτε κάποιο παυσίπονο για να ανακουφιστείτε από τον πόνο και να επισκεφτείτε άμεσα τα επείγοντα ειδικά αν ο πόνος συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και πυρετό.

Άλλη αιτία που προκαλεί το πρόβλημα αυτό είναι πέτρες στη χολή ή απόφραξη του εντέρου.Και σε αυτή την περίπτωση μπορείτε να κάποιο παυσίπονο για τον πόνο, αλλά επιβάλλεται να πάρετε άμεσα να σας κοιτάξει κάποιος γιατρός και να υποβληθείτε στις κατάλληλες εξετάσεις.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου μία χρόνια ασθένεια με έντονες “καούρες” στο στομάχι και πόνο. Συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για εξειδικευμένη φροντίδα και αγωγή.

Πυελικό άλγος

Πόνος στην περιοχή της λεκάνης που εντοπίζεται από το επίπεδο του ομφαλού μέχρι το άνω μέρος των κάτω άκρων. Η διάγνωση των αιτιών του πυελικού πόνου είναι δύσκολη.  Αν είστε γυναίκα, το πυελικό άλγος θα μπορούσε επίσης να προκληθεί από κύστεις των ωοθηκών, ενδομητρίωση και ωορρηξία.

Ποια συμπτώματα είναι ανησυχητικά;

Αν έχετε κάποιο από τα ακόλουθα συμπτώματα  θα πρέπει άμεσα να εξεταστείτε από γιατρό:

Υψηλός πυρετός

Αίμα στα κόπρανα ή στον εμετό

Επώδυνη  ούρηση

Η κοιλιά είναι επώδυνη στο άγγιγμα

Ο πόνος διαρκεί για αρκετές ημέρες

Ανορεξία

Απώλεια βάρους

Σχετικά Άρθρα

Back to top button