Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στη γάμπα: Ποιες οι κυριότερες αιτίες;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες ο πόνος στη γάμπα, ο οποίος πολλές φορές συνοδεύεται και από πρήξιμο, είναι μια άκρως ενοχλητική κατάσταση. Μάλιστα στην περίπτωση που επιμμένει για μεγάλο χρονικό διάστημα χρήζει ιατρική αντιμετώπιση.

Δείτε ποιες είναι οι ένοχες αιτίες που προκαλούν το πρόβλημα αυτό!

Μήπως ξεφύγατε με το αλάτι;

 

 

 

 

 

 

 

Η υπερβολική κατανάλωση αλατιού στο φαγητό προκαλεί κατακράτηση υγρών από τον οργανισμό με αποτέλεσμα να παρατηρείται συχνά πρήξιμο στα χέρια, τα δάχτυλα, το πρόσωπο και το στομάχι. Εάν παρατηρείτε πρήξιμο στις γάμπες σας, η αιτία μπορεί να βρίσκεται στο αλμυρό γεύμα που καταναλώσατε, καθώς και σε κάποιους άλλους παράγοντες.

Τρώτε πολλές επεξεργασμένες τροφές

 

 

 

 

 

 

Πολλά επεξεργασμένα τροφίμα, περιέχουν κρυφό αλάτι με συνέπεια να μην μπορείτε να ελέγχετε την ποσότητα αλατιού που χρησιμοποιείτε.

Πάντα να συμβουλεύεστε τις ετικέτες των συσκευασμένων τροφίμων και να αποφεύγετε όσα περιέχουν πάνω από 650 mg αλατιού.

Καθιστική εργασία ή πολύωρη ορθοστασία

 

 

 

 

 

 

Αν κάνετε καθιστική εργασία, είναι χρήσιμο κάθε τόσο να σηκώνεστε και να περπατάτε για λίγο προκειμένου να βελτιώνετε την κυκλοφορία του αίματος. Το ίδιο ισχύει και για τα πολύωρα ταξίδια με το αυτοκίνητο. Εάν η δουλειά σας απαιτεί πολύωρη ορθοστασία, είναι χρήσιμο να φοράτε κάλτσες συμπίεσης που βοηθούν την κυκλοφορία του αίματος.

Καρδιά

Αρρυθμίες

 

 

 

 

 

 

Ένα άλλο ιατρικό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει πρήξιμο ή πόνο στις γάμπες είναι οι καρδιακές παθήσεις. Η κακή λειτουργία της καρδιάς μπορεί να προκαλέσει συγκέντρωση υγρού στα πόδια. Στα άτομα με κυκλοφορικά προβλήματα οι φλέβες δεν είναι τόσο ελαστικές, με αποτέλεσμα να μην επιστρέφει όσο γρήγορα πρέπει το αίμα στην καρδιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σύνδρομο “Burnout”: Τι είναι & πότε γίνεται απειλητικό για την υγεία;

 

Σχετικά Άρθρα

Back to top button