Ειδήσεις ΥγείαςΤραυματισμοί

Πόνος στη μέση: Δείτε πως θα περάσει χωρίς φάρμακα

Ο πόνος στη μέση ταλαιπωρεί εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον πλανήτη.Μάθετε τι πρέπει να κάνετε για να μετριάσετε τον βασανιστικό πόνο.

Προσέξτε την στάση που κάθεστε

Οι επιστήμονες της Αμερικανικής Ορθοπεδικής εταρείας επισημαίνουν πως θα πρέπει η στάση του σώματός μας στο κάθισμα να μοιάζει με το  γράμμα «S» και όχι στο γράμμα ”C”. Στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σηκώνεστε και να περπατάτε.

Μην… καμπουριάζετε!

Οι γιατροί αναφέρουν πως μπορεί να μας γίνει μια ιδιαίτερα βλαβερή και αντιαισθητική συνήθεια. Φροντίστε να έχετε το σώμα σας σε ευθεία γραμμή για να μην πονάτε.

Αποφύγετε τα βάρη

Αποφεύγετε να σηκώνεστε βάρη και προτιμήστε τα ψώνια σας να τα μεταφέρετε με τσάντες  που διαθέτουν ροδάκια για εύκολη μεταφορά. Μην παραγεμίζετε την τσάντα σας με άχρηστα αντικείμενα που την βαραίνουν-πάρτε μαζί σας μόνο τα απαραίτητα.

Κόψτε το κάπνισμα

Στην περίπτωση που καπνίζετε οι ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν ότι πρέπει να κόψετε. Επιστημονικά συμπεράσματα αποκάλυψαν πως οι καπνιστές έχουν περισσότερους πόνους στη μέση από όσους δεν καπνίζουν και αυτό οφείλεται κυρίως στη μειωμένη ροή αίματος των καπνιστών προς τη σπονδυλική στήλη.

Μειώστε τα… μαξιλάρια!

Η στήριξη του κεφαλιού κατά τη διάρκεια του ύπνου πάνω σε πολλά μαξιλάρια μπορεί να είναι αναπαυτικό, όμως δεν βοηθά καθόλου τη μέση. Το πιο καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να μειώστε τα πολλά σας μαξιλάρια σε.. ένα!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button