Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στον αφαλό: Με ποιες σοβαρές ασθένειες συνδέεται;

Έχει διαπιστωθεί από τους ειδικούς επιστήμονες της mayo clinic ότι ο πόνος στο σημείο αυτό μπορεί να είναι περιστασιακός, αλλά για κάποιους άλλους μπορεί να είναι επαναλαμβανόμενος.

Αιτίες

Οι κυριότερες αιτίες που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση του προβλήματος αυτού είναι:

Κυστίτιδα
Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν τέτοιου είδους λοίμωξη, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και στα νεφρά. Εκτός από τον πόνο γύρω από τον αφαλό, η κυστίτιδα μπορεί να προκαλέσει και άλλα συμπτώματα, όπως θολά ούρα και αίμα στα ούρα.

Λοίμωξη του στομάχου

Η φλεγμονή μπορεί να αναπτυχθεί λόγω μόλυνσης, που προκαλεί συμπτώματα, όπως έμετο και διάρροια.

Αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει το στομάχι σας και εκδηλώνεται με πόνο γύρω από τον αφαλό.

Τροφική δηλητηρίαση

Το κρέας που δεν έχει μαγειρευτεί καλά και οι μολυσμένες τροφές γενικότερα μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και πρήξιμο στην κοιλιά.

Κήλη

Η κήλη μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αφαλό, ο οποίος αυξάνεται όταν το άτομο επιχειρεί να σκύψει ή να περπατήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να επαναφέρει το προεξέχον όργανο στη θέση του.

Παγκρεατίτιδα

Η λοίμωξη του παγκρέατος μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στον αφαλό, εκτός από άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία και έμετος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button