Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στον αφαλό: Mπορεί να κρύβει σοβαρές ασθένειες;

Ο πόνος στην κοιλιά γύρω από τον αφαλό μπορεί να γίνει πολύ οξύς και να σας εμποδίζει να κάνετε οποιαδήποτε κίνηση.

Ύποπτες αιτίες

Ο πόνος στην περιοχή αυτή μπορεί να οφείλεται σε παγκρεατίτιδα ή σκωληκοειδίτιδα ή έλκη στο στομάχι ή το έντερο. Μάθετε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβουν

Κυστίτιδα

Ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να προκληθεί από λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος. Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν τέτοιου είδους λοίμωξη, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και στα νεφρά.

Λοίμωξη του στομάχου

Οποιοσδήποτε τύπος ιογενούς ή βακτηριακής λοιμώξεως μπορεί να συμβεί στο στομάχι και να προκαλέσει έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς.

Αλλεργία σε φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει το στομάχι και εκδηλώνεται με πόνο γύρω από τον αφαλό.

Τροφική δηλητηρίαση

Οι μολυσμένες τροφές γενικότερα μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και πρήξιμο στην κοιλιά.

Κήλη

Η κήλη μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αφαλό, ο οποίος αυξάνεται όταν το άτομο επιχειρεί να σκύψει ή να περπατήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να επαναφέρει το προεξέχον όργανο στη θέση του.

Παγκρεατίτιδα

Η λοίμωξη του παγκρέατος μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στον αφαλό, εκτός από άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία και έμετος.

Μόλυνση στο έντερο

Διάφορες άλλες ιατρικές παθήσεις, όπως έλκος στομάχου, νόσος του Crohn (φλεγμονή του εντέρου), σκωληκοειδίτιδα και σχηματισμός χολόλιθων μπορεί επίσης να προκαλέσουν οξύ πόνο στον αφαλό.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button