Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στον αφαλό: Ποιες σοβαρές παθήσεις κρύβει

Υπάρχουν λιγότερο σοβαρά προβλήματα όπως η ιογενής λοίμωξη στο στομάχι ή στο ουροποιητικό σύστημα και η υπερκατανάλωση τροφής που προκαλούν πόνο γύρω από τον αφαλό. Ωστόσο, μπορεί ο πόνος να οφείλεται σε σημαντικές αιτίες, όπως παγκρεατίτιδα ή σκωληκοειδίτιδα ή έλκη στο στομάχι ή το έντερο.
Δείτε ποιες παθήσεις κρύβει ο πόνος στον αφαλό

Κυστίτιδα

Οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς να αναπτύξουν τέτοιου είδους λοίμωξη, η οποία μπορεί να εξαπλωθεί ακόμη και στα νεφρά. Εκτός από τον πόνο γύρω από τον αφαλό, η κυστίτιδα μπορεί να προκαλέσει και άλλα συμπτώματα, όπως θολά ούρα και αίμα στα ούρα.

Λοίμωξη του στομάχου

Η ύπαρξη κάποιας ιογενούς ή βακτηριακής λοιμώξης μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιάς.

Αλλεργικές αντιδράσεις σε φάρμακα

Ορισμένα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση που επηρεάζει το στομάχι σας και εκδηλώνεται με πόνο γύρω από τον αφαλό.

Τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητήριαση από μολυσμένες τροφές μπορούν να προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση, η οποία εκδηλώνεται με συμπτώματα όπως διάρροια, ναυτία και πρήξιμο στην κοιλιά. Επίσης η συσσώρευση αερίων ασκεί πίεση στο στομάχι και συνοδεύεται από έντονο πόνο στην περιοχή γύρω από τον αφαλό.

Κήλη

Η κήλη μπορεί να προκαλέσει πόνο στον αφαλό, ο οποίος αυξάνεται όταν το άτομο επιχειρεί να σκύψει ή να περπατήσει. Σε τέτοιες περιπτώσεις, η χειρουργική επέμβαση είναι απαραίτητη για να επαναφέρει το προεξέχον όργανο στη θέση του.

Παγκρεατίτιδα

Η λοίμωξη του παγκρέατος μπορεί να προκαλέσει έντονο πόνο στον αφαλό, εκτός από άλλα συμπτώματα, όπως πυρετός, ναυτία και έμετος.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button