Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στο στήθος: Πότε είναι αθώος και πότε να ανησυχήσω

Ο πόνος στο στήθος είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν μια στις πέντε γυναίκες.
Μπορεί το μυαλό να πηγαίνει στο κακό αλλά καλό είναι να γνωρίζετε πότε ο πόνος
είναι αθώος και πότε χρειάζεται επείγουσα διερεύνηση;

Ινοκυστική μαστοπάθεια

Στην περίπτωση που ανακαλύψατε στο στήθος λίγα ή πολλά μικρά ευκίνητα ογκίδια, ίσως  πρόκειται για ινοκυστική μαστοπάθεια, μια πολύ συνηθισμένη καλοήθη κατάσταση των μαστών.
Για την αποφυγή δυσάρεστων καταστάσεων καλό είναι να απευθυνθείτε στο θεράποντα ιατρό σας για να συμβουλεύσει τι πρέπει να κάνετε.
Για να ανακουφιστείτε από τον πόνο που προκαλεί  το πρόβλημα αυτό, καλό είναι τις τελευταίες ημέρες του κύκλου να αποφεύγετε καφεϊνούχα και ανθρα¬κούχα

Ανάμεσα στις περιόδους

Η εξήγηση του φαινομένου είναι απλή  Πολλές φορές ο πόνος επικεντρώνεται σε ένα σημείο και περιγράφεται σαν «σουβλιά», ενώ άλλες μπορεί να είναι συνεχόμενος, να μειώνεται μετά την περίοδο, αλλά να διατηρείται για κάποιους μήνες. Αν δεν υποχωρεί, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας.

Είναι ερεθισμένο

Η πιο συχνή αιτία της κατάστασης αυτής είναι η μαστίτιδα μια φλεγμονή που προκαλείται συνήθως από μόλυνση. Στην οξεία φάση της συχνά συνοδεύεται και από -αίσθημα κόπωσης, πυρετό ή ρίγη. Μπορεί να παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε γυναίκα, αλλά είναι πιο συχνή κατά τους έξι πρώτους μήνες του θηλασμού.

Τι να κάνετε

Έρευνα που έκαναν Βρετανοί επιστήμονες τεκμηρίωσε ότι υπάρχει σχέση μεταξύ του στηθόδεσμου και των πόνων του στήθους στο 40% των γυναικών. Οι επιστήμονες  συστήνουν στις γυναίκες να αποφεύγουν το σφικτό σουτιέν.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button