Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στο στομάχι: Οι έξι αιτίες που τον πυροδοτούν

Μάλιστα κάποιες φορές είναι τόσο έντονος ώστε οι πάσχοντες δεν μπορούν να βρουν ησυχία πουθενά.
Δείτε, ποιες είναι οι αιτίες που μπορεί να τον πυροδοτούν

Δυσανεξία στη λακτόζη ή τη γλουτένη

Εκατοντάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο υποφέρουν από δυσανεξία στη λακτόζη, μια ουσία που βρίσκεται στο γάλα ή στη γλουτένη, άλλη  ουσία που υπάρχει στο ψωμί και τα προϊόντα του. Ο πόνος στο στομάχι επομένως μπορεί να προκληθεί σε περίπτωση κατανάλωσης των παραπάνω προϊόντων από ανθρώπους με δυσανεξία είτε στη γλουτένη είτε στη λακτόζη.

Τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση είναι ένα συχνό πρόβλημα το οποίο είναι συχνό ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι αφού ενοχοποιείται η κατανάλωση μιας τροφής που έχει υποστεί αλλοιώσεις και έχει αναπτύξει βακτήρια και μικροοργανισμούς.

Σκωληκοειδίτιδα

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο ο πόνος στην κοιλιά να οφείλεται στην σκωληκοειδίτιδα. Προσοχή αν η κατάσταση αυτή δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα μπορεί να εξελιχθεί σε περιτονίτιδα.


Παρενέργειες φαρμάκων

Η λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων όπως αναλγητικών ή αντιπυρετικών μπορεί να προκαλούν πρήξιμο και  πόνο στο στομάχι.

Έλκος

Οι ασθενείς που πάσχουν από έλκος υποφέρουν από πόνους στο στομάχι κυρίως μετά από την κατανάλωση τροφών. Προσέξτε τι τρώτε και αποφεύγετε τα πολλά μπαχαρικά και το αλάτι.

Άγχος

Το άγχος ενοχοποιείται για την πρόκληση μια σειρά προβλημάτων, όπως αϋπνία, υπέρταση και πόνους στο στομάχι.  Προσπαθείστε να τιθασεύετε τοάγχος σας παίρνοντας βαθιές ανάσες.

Φλεγμονώδεις εντερικές ασθένειες

Οι πιο γνώστες είναι η του νόσο Crohn ή η ελκώδη κολίτιδα. Τα ύποπτα συμπτώματα είναι οι έντονοι πόνοι, η διάρροια και η ακατάσχετη αιμορραγία.

Οι τσίχλες χωρίς ζάχαρη

Αν συνηθίζετε να μασάτε πολλές τσίχλες χωρίς ζάχαρη, τότε είναι δυνατόν να αντιμετωπίζετε συχνούς πόνους στο στομάχι. Και αυτό γιατί η ουσία σορβιτόλη, που βρίσκεται σε τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μπορεί να προκαλέσει έντονους πόνους στο στομάχι, απότομη απώλεια βάρους και διάρροια.

Σχετικά Άρθρα

Back to top button