Ειδήσεις Υγείας

Πόνος στο στομάχι: Ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει;

Ένα από τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που ταλαιπωρεί το 25% του πληθυσμού είναι ο πόνος στο στομάχι.
Συνήθως το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται μετά από ένα βαρύ και πικάντικο γεύμα, καθώς και όταν ξαπλώνετε ή καπνίζετε αμέσως μετά το φαγητό.

Δείτε ποιες σοβαρές παθήσεις μπορεί να κρύβει!

Δυσανεξία στη γλουτένη

Η δυσανεξία στη γλουτένη ουσία που βρίσκεται στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα προκαλεί έντονο πόνο στο στομάχι. Αρκεί ένα τεστ για να εξακριβώσει αν όντως έχετε δυσανεξία στις ουσίες αυτές.

Τροφική δηλητηρίαση

Η τροφική δηλητηρίαση αποτελεί μια ακόμη συνηθισμένη αιτία στομαχόπονου. Το πρόβλημα είναι εντονότερο το καλοκαίρι καθώς τα τρόφιμα είναι πιο ευάλωτα σε βακτήρια και μικροοργανισμούς

Άγχος – Στρες

Το έντονο άγχος αλλά και το στρες εκδηλώνεται με οξύς πόνους στην κοιλιακή χώρα. Οι ειδικοί συμβουλεύον ότι εάν τα συμπτώματα επιμένουν τότε θα πρέπει να αναζητήσετε άμεσα ιατρική συμβουλή

Σκωληκοειδίτιδα

Η έγκαιρη διάγνωση σώζει στην κυριολεξία ζωές, καθώς μια σκωληκοειδίτιδα που δεν αντιμετωπίζεται έγκαιρα μπορεί να εξελιχθεί σε περιτονίτιδα και να απειλήσει τη ζωή του πάσχοντα.

Έλκος

Οι ασθενείς που πάσχουν από στομαχικό έλκος είναι δυστυχώς συνηθισμένοι σε πόνους στο στομάχι κυρίως μετά από γεύματα. Καλό είναι να αποφεύγετε τα βαριά και καυτερά φαγητά αλλά και τα πολλά μπαχαρικά.

Ενδομητρίωση

Εκτός από την υπο γονιμότητα η ενδομητρίωση προκαλεί έντονο πόνο στην περιοχή της κοιλιακής χώρας στις γυναίκες.

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου

Αν και χαρακτηρίζεται “αθώο”, πρέπει να ελέγχεται άμεσα από γαστρεντερολόγο, καθώς μπορεί να υποκρύπτει σοβαρή οργανική νόσο. Ενοχλήσεις στο έντερο που διαρκούν πάνω από τρεις μήνες και περιλαμβάνουν τυμπανισμό και κοιλιακό άλγος απαιτούν ιατρική περίθαλψη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δείτε ποια φρούτα περιέχουν τη λιγότερη ζάχαρη!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button