ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα αναδρομικά θα δοθούν στους νοσοκομειακούς γιατρούς! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Κοντά στα 115 εκατ.ευρώ καθαρά (188 εκατ. ευρώ μικτά) θα πρέπει να μοιρασθούν οι περίπου 21.000 γιατροί του ΕΣΥ που σήμερα εργάζονται στο δημόσιο σύστημα.

Με βάση τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των γιατρών του ΕΣΥ (ΕΙΝΑΠ), η κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει εφάπαξ αναδρομικά 188 εκ. μεικτά δηλαδή 115 εκατ.καθαρά στους εν ενεργεία γιατρούς και 32 εκ. μεικτά δηλαδή 25 εκατ. ευρώ καθαρά στους συνταξιούχους.

Πρόκειται για συνολικά 220 εκατ.ευρώ μεικτά δηλαδή 140 εκ. καθαρά.
Να σημειωθεί ότι στους εν ενεργεία γιατρούς περιλαμβάνονται και οι ειδικευόμενοι και επικουρικοί για όσο διάστημα υπηρετούσαν από τον Νοέμβριο του 2014 έως 31-12-2016.

Αναδρομικά σε …άγνωστο αριθμό γιατρών

Όμως αξιοσημείωτο είναι ότι το υπουργείο Υγείας, εβδομάδες μετά τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης να καταβάλει τα αναδρομικά, δεν έχει ακόμη μετρήσει τον αριθμό των γιατρών που τα δικαιούνται.

Γι αυτό και δεν απεφάνθη ο υπουργός Υγείας σε πόσους συνολικά θα αποδοθούν, πόσοι είναι σε κάθε βαθμίδα και τι ποσό αντιστοιχεί σε κάθε βαθμίδα, ενώ υποσχέθηκε στους εκπροσώπους της ΕΙΝΑΠ ότι τα στοιχεία θα αποσαφηνισθούν άμεσα. Αυξήσεις πάντως όπως προβλέπει η απόφαση του ΣτΕ να επανέλθουν οι μισθοί στα επίπεδα του 2012, δεν αναμένεται να δουν οι γιατροί. Δείτε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Αναδρομικά εξπρές, με κρατήσεις αλλά χωρίς αυξήσεις! Τι να περιμένουν οι γιατροί του ΕΣΥ»

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εκπρόσωπος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των γιατρών ΔΗΠΑΚ, επεσήμανε στον υπουργό ότι ενώ όλες οι κυβερνήσεις, πήραν από κάθε γιατρό από 50-100 χιλιάδες ευρώ μεικτά τα τελευταία 6 χρόνια, τώρα θα δοθεί απλά μία εφάπαξ δόση!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δείτε τα ποσά που υπολογίζουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις για τα αναδρομικά των γιατρών!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button