ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα θα πληρωθούν οι φαρμακοποιοί για φάρμακα και αναλώσιμα! Τι είπε ο υπ.Υγείας

Συνεχίζεται η άγρια κόντρα μεταξύ φαρμακοποιών υπ.Υγείας και ΕΟΠΥΥ, δεδομένου ότι ο κλάδος είναι απλήρωτος για τα αναλώσιμα ενώ συνεχή είναι και τα κουρέματα στις τιμές των προϊόντων.

Τέλος στην πίστωση για τα αναλώσιμα;

Οι φαρμακοποιοί έχουν διαμηνύσει πως θα διακόψουν την πίστωση στον ΕΟΠΥΥ από τις αρχές Αυγούστου εάν ο Οργανισμός δεν τους καταβάλει όσα τους οφείλει για τα αναλώσιμα υλικά που πωλούν και μάλιστα στο ακέραιο την τιμή τους.

Και αυτό διότι σύμφωνα με το νέο πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κ.Θεοδοσιάδη, ο ΕΟΠΥΥ αποζημιώνει τα αναλώσιμα σε πολύ μικρότερη τιμή από ότι τα αγοράζουν οι ίδιοι, ενώ δεν τους επιτρέπει να εισπράξουν τη διαφορά από τον ασθενή. Διαβάστε ΕΔΩ όλα τα αιτήματα του κλάδου αλλά και τις προειδοποιήσεις τους για διακοπή της πώλησης αναλωσίμων με πίστωση: «Φαρμακοποιοί προς πρόεδρο ΕΟΠΥΥ: Τιμήστε την υπογραφή σας και πληρώστε μας! Τι λένε οι ασθενείς»

Υπουργός Υγείας: Θα πληρώσουμε τα φάρμακα

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός μιλώντας στο Σκάι επεσήμανε ότι οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν για τα φάρμακα μέσα στον Αύγουστο για δύο μήνες το Μάιο και τον Ιούνιο.

Σύμφωνα με τον κ.Ξανθό το μηνιαίο ποσό που καταβάλλεται στους φαρμακοποιούς για τα φάρμακα αγγίζει τα 160 εκατ. ευρώ, ενώ αποπληρώνεται εντός 60 ημερών όπως προβλέπεται και από τον σχετικό νόμο.

Σε ότι αφορά στα αναλώσιμα υπογράμμισε ότι γίνεται μία προσπάθεια να επέλθει στις πληρωμές η «κανονικότητα» όπως είπε, ενώ διαβεβαίωσε ότι οι φαρμακοποιοί θα πληρωθούν τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και μέσα στον Αύγουστο και τον Μάρτιο.
Να σημειωθεί ότι η μηνιαία δαπάνη για τα αναλώσιμα σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας είναι 10 εκατ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΠΥΥ: Πληρώνονται για τον Μάρτιο τα Διαγνωστικά! Τι θα γίνει με τους γιατρούς

Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο της Πρωτοβάθμιας για τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ! Πως θα γίνονται οι συμβάσεις

Άρον-άρον το ραντεβού ΕΟΠΥΥ με διαβητικούς!

ΕΟΠΥΥ: Φάρμακα με κούριερ στο σπίτι αλλά με δικά σας έξοδα! Νέες οδηγίες προς ασθενείς

Σχετικά Άρθρα

Back to top button