ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ για ιατρικές επισκέψεις; Τα κονδύλια και οι ανάγκες

Όλο και λιγότερα κονδύλια διαθέτει για τους ασφαλισμένους του ο ΕΟΠΥΥ, παρότι οι ανάγκες των ασθενών μεγαλώνουν.

Άλλωστε δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και ΠΕΔΥ ουσιαστικά δεν υπάρχουν, με συνέπεια οι ιδιώτες γιατροί να καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όπως και τα ιδιωτικά εργαστήρια και κέντρα.

Ωστόσο τα κονδύλια που διατίθενται δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο. Αποτέλεσμα είναι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ να πληρώνονται με …ψίχουλα και οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους μια απλή επίσκεψη όταν ολοκληρώνεται ο αριθμός των 200 δωρεάν επισκέψεων σε κάθε συμβεβλημένο γιατρό. Δείτε ΕΔΩ: “ΕΟΠΥΥ: Πότε πληρώνουμε και πότε όχι τους συμβεβλημένους γιατρούς”

Σήμερα με βάση τα κονδύλια που διαθέτει ο ΕΟΠΥΥ, κάλυψη των πραγματικών αναγκών σε επισκέψεις ασφαλισμένων δεν υπάρχει. Σύμφωνα άλλωστε με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, μέχρι σήμερα καλύπτονται μέχρι 11.000.000 επισκέψεις. Οι πραγματικές ανάγκες υπολογίζονται στις 30.000.000 επισκέψεις λόγω της αποδυνάμωσης των δομών του ΠΕΔΥ.

Να σημειωθεί ότι ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ για τις ιατρικές επισκέψεις ανέρχεται στα 110 εκ. και για τις διαγνωστικές εξετάσεις Εργαστηρίων – Διαγνωστικών Κέντρων στα 328 εκ. Ευρώ.

Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι ιδιώτες γιατροί που συνεργάζονται με τον ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της αποζημίωσής τους αφού σήμερα για κάθε μία επίσκεψη δεν αμείβονται καθαρά ούτε με 6 ευρώ (μικτά 10 ευρώ), αν αφαιρέσει κανείς τις φορολογικές επιβαρύνσεις κ.λ.π.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ ζητούν αύξηση της ιατρικής επίσκεψης από το εξευτελιστικό́ ποσό́ των 10 ευρώ́ στα 20 ευρώ́, που ήταν προ κρίσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απίστευτο: Έκτακτο χαράτσι σε όλους τους γιατρούς 10 χρόνια μετά!

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Σαρωτικές αλλαγές σε αμοιβές και επισκέψεις! Τι προανήγγειλε ο υπ.Υγείας

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πληρωμές μόνο στα…χαρτιά από τον Οργανισμό! Στον αέρα λόγω των χρεών

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Για ψεύδη κατηγορούν τον ΕΟΠΥΥ με εξώδικο! Τα απλήρωτα χρέη και τα σημειώματα για ΕΦΚΑ

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Πότε θα πληρωθούν! Το χρονοδιάγραμμα της Διοίκησης του Οργανισμού

Γιατροί ΕΟΠΥΥ: Μαζεύουν υπογραφές για να στείλουν εξώδικο κατά του ΕΦΚΑ!

Σχετικά Άρθρα

Back to top button