ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα χρήματα έχασαν οι νοσοκομειακοί γιατροί τα τελευταία 7 χρόνια! Όλοι οι μισθοί ανά κατηγορία

Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα οι μειώσεις από το 2010 έως και το 2017 έφθασαν με τις φορολογικές επιβαρύνσεις ακόμη και το 55%.

Σύμφωνα με την Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών, τα χρόνια κρίσης ο κλάδος έχει υποστεί σημαντική μείωση του μισθού, όπως φυσικά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Οι απώλειες από το 2009 μέχρι σήμερα υπολογίζονται από την Κίνηση των Γιατρών από 37% έως 55%.
Όσο για το μη ιατρικό προσωπικό αυτές κινήθηκαν από 25% – 40%.

Εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι όταν άρχισαν τα μεγάλα κουρέματα και με το τελευταίο μνημόνιο, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας υποστήριζε ότι όχι μόνο δε θα υπάρχουν μειώσεις αλλά πιθανώς κάποιες μικρές αυξήσεις. Διαβάστε ΕΔΩ όλο το ρεπορτάζ: «Μειώσεις στις αποδοχές των γιατρών του ΕΣΥ με το νέο ειδικό μισθολόγιο! Πόσα χάνουν»

Το μόνο βέβαιον είναι πάντως ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί έχασαν πολλά από την τσέπη τους τα τελευταία χρόνια όσο και την περασμένη χρονιά με το νέο ιατρικό μισθολόγιο.

Δείτε παρακάτω στον πίνακα αναλυτικά τους μισθούς και τα κουρέματα:

Να σημειωθεί ότι στον υπολογισμό δεν έχουν προστεθεί οι μειώσεις στις εφημερίες και τις υπερωρίες του προσωπικού αλλά και η αύξηση των άμεσων φόρων. Στην περίπτωση που προτεθούν και αυτά, η μείωση στους μισθούς αυξάνεται κατά 10%.

Πάντως σύμφωνα με τους γιατρούς της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης, υπάρχουν φόβοι ότι οι μισθοί θα κουρευτούν ακόμη περισσότερο με την περαιτέρω μείωση του αφορολόγητου από το 2019.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πόσοι γιατροί κατέθεσαν αίτηση για σύμβαση στον ΕΟΠΥΥ και μετά την παράταση! Όλες οι πληροφορίες

Γυρίζουν την πλάτη στις συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ και οι νέοι γιατροί! Τι δήλωσε το Κίνημα Νέων Γιατρών

Σχετικά Άρθρα

Back to top button