ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσα χρήματα θα δοθούν για μαγνητικές και αξονικές από τον ΕΟΠΥΥ έως το τέλος του χρόνου!

Άλλωστε η τάση για περαιτέρω κούρεμα των απεικονιστικών εξετάσεων φάνηκε και από τους νέους ελέγχους που επιδιώκει η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σε εξετάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί.

Δεν είναι τυχαίο ότι ζήτησε  εξετάσεις  και αποτελέσματα από όλα τα Διαγνωστικά Κέντρα και τις Ιδιωτικές Κλινικές της χώρας που είναι συμβεβλημένες, να τα αποστείλουν με όλα τα στοιχεία, ώστε να ελεγχθούν.

Πολλοί παράγοντες της αγοράς ερμήνευσαν την κίνηση αυτή ως μια νέα προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ να κουρέψει τον αριθμό των μαγνητικών, των αξονικών αλλά και των μαστογραφιών που θα αποζημιώνει.
Από την άλλη ο κλάδος των Διαγνωστικών μέσω του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ) εγείρει και θέμα προστασίας των προσωπικών δεδομένων καθώς θα διατίθενται ανοικτά και χωρίς κωδικοποίηση όλα τα στοιχεία των ασθενών στον ΕΟΠΥΥ. Διαβάστε ΕΔΩ χαρακτηριστικά: «Στον «αέρα» τα αποτελέσματα από μαγνητικές και αξονικές που στέλνονται στον ΕΟΠΥΥ! Έντονες αντιδράσεις»

Διαγνωστικές εξετάσεις προς νέο κούρεμα

Πάντως φαίνεται ότι η τάση είναι να μειωθούν σταδιακά οι δαπάνες που σχετίζονται με τις απεικονιστικές εξετάσεις και κυρίως με τις μαγνητικές και τις αξονικές, για τις οποίες ούτως ή άλλως οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ πληρώνουν συμμετοχή.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2017 διατέθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ 76 εκατ. ευρώ για την κάλυψη των μαγνητικών και των αξονικών ενώ για το 2018 έχουν προβλεφθεί 73,5 εκατ. ευρώ.
Δεν είναι τυχαίο επίσης ότι με τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις έχει περιορισθεί ο αριθμός των μαγνητικών και των αξονικών που επιτρέπονται τόσο ανά ΑΜΚΑ ασθενούς όσο και ανά γιατρό.

Όλα αυτά βέβαια την ώρα που για να πραγματοποιήσει ένας ασφαλισμένος τις συγκεκριμένες εξετάσεις σε δημόσιες δομές πρέπει να περιμένει μήνες, αφού δεν υπάρχουν διαθέσιμα ραντεβού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ξεσκονίζονται» διαγνωστικά κέντρα και κλινικές από τον ΕΟΠΥΥ για αξονικές, μαγνητικές και μαστογραφίες! Όλες οι λεπτομέρειες

Διαγνωστικές εξετάσεις: Πόσο κοστίζουν στα δημόσια νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα!

ΕΟΠΥΥ: Ποιες εξετάσεις δικαιούνται οι ασφαλισμένοι ανά ηλικία

Ποιες προληπτικές εξετάσεις θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ με τον νέο κανονισμό παροχών! Όλες οι λεπτομέρειες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button