Ειδήσεις Υγείας

Πόσες αγκαλιές χρειαζόμαστε τη μέρα για να έχουμε υγεία; Όλα τα οφέλη

Μία αγκαλιά μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και το στρες ακόμα και να βελτιώσει τη μνήμη μας.
Μια μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της North Carolina ανακάλυψε ότι τα επίπεδα της κορτιζόλης (της ορμόνης που παράγεται όταν είμαστε αγχωμένοι) μειώνονται σημαντικά – ειδικά στις γυναίκες- όταν ο/η σύντροφός τους τους/τις αγκαλιάζει για τουλάχιστον 20 δευτερόλεπτα!

Οι ερευνητές βρήκαν επίσης ότι οι αγκαλιές προκαλούν την αυξημένη έκκριση της οξυτοκίνης, γνωστή και ως ορμόνη της αγάπης, της ορμόνης που βοηθά στην δημιουργία και εδραίωση δεσμών αγάπης μεταξύ της μητέρας και του παιδιού.

Σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, η οξυτοκίνη βοηθά επίσης στη θεμελίωση μόνιμων δεσμών μεταξύ ερωτευμένων, μετά τον αρχικό ενθουσιασμό μιας καινούριας ερωτικής σχέσης!
Ακόμα κι αν δεν μπορεί να λύσει όλα τα προβλήματα του κόσμου, μια αγκαλιά μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μέρα μας.

Αγκαλιάζοντας κάποιον του δείχνετε ότι δεν είναι μόνος, ότι κάποιος νοιάζεται γι αυτόν. Ανοίξτε την καρδιά σας και τον εαυτό σας στις αγκαλιές και μπορεί να αλλάξετε τη ζωή σας προς το καλύτερο!
Αν πιστεύετε ότι αγκαλιάζεστε αρκετά μέσα στη μέρα σας, καταγράψτε για μια εβδομάδα κάθε αγκαλιά που θα ανταλλάξετε.

Σύμφωνα με τους ερευνητές «Χρειαζόμαστε 4 αγκαλιές την ημέρα για να επιβιώσουμε, 8 για να συντηρηθούμε και 12 για να αναπτυχθούμε».

Σχετικά Άρθρα

Back to top button