ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσες ώρες θα εργάζονται οι ειδικευόμενοι με το νέο ωράριο στο ΕΣΥ! Αναλυτικά παραδείγματα

Οι φόβοι των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) εστιάζονται στο γεγονός ότι οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων εκτός των άλλων θα καταστρατηγούν το ωράριο των ειδικευόμενων ιατρών στο πλαίσιο κάλυψης των αναγκών.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών, με το νέο καθεστώς οι ειδικευόμενοι ενώ σήμερα εργάζονται 241,5 ώρες το μήνα και έχουν δικαίωμα για επτά ρεπό, με το νομοσχέδιο θα εργάζονται 249 ώρες και θα έχουν δικαίωμα το πολύ μέχρι τρία ρεπό. Διαβάστε ΕΔΩ τις πιο χαρακτηριστικές αλλαγές στο ωράριο των γιατρών: «Στη Βουλή το νομοσχέδιο που αλλάζει το ωράριο των γιατρών του ΕΣΥ! Όλες οι λεπτομέρειες»

Αυτό όμως που αναμένεται να καταστρατηγηθεί πλήρως ειδικά για τους νέους γιατρούς είναι τα 12ωρα.
Όπως προβλέπεται από το νομοσχέδιο, καθιερώνεται ως βάση για την οργάνωση του χρόνου εργασίας η μέχρι 12 ώρες συνεχής εργασία με παρουσία στο χώρο εργασίας.

Και ως 12ωρη εργασία νοούνται οι 7 ώρες του τακτικού πενθήμερου ωραρίου ακολουθούμενες από 5 ώρες ενεργής εφημερίας. Στις περιπτώσεις αυτές άτυπα οι ειδικευόμενοι γιατροί θα καλούνται να καλύψουν και τις ανάγκες τα απογεύματα, ειδικά στις περιπτώσεις όπου το ιατρικό προσωπικό είναι λιγοστό.

Στο πόδι οι γιατροί του ΠΕΔΥ

Εκτός αυτού ο ορισμός των εφημεριών ετοιμότητας αφήνει περιθώρια να γίνεται ανεξέλεγκτος ο αριθμός τους. Άλλωστε πλέον οι εφημερίες ετοιμότητας δε θα συνυπολογίζονται στο χρόνο εργασίας παρότι θα αμείβονται όπως σήμερα με το 1/3 της ενεργούς εφημερίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στα κάγκελα οι νοσοκομειακοί γιατροί για τις αλλαγές στο ωράριο εργασίας! Τα έξι σημεία φωτιά για εφημερίες -ώρες εργασίας

Αλλαγές στις ειδικότητες από το 2018! Όλες οι τελευταίες πληροφορίες για το νομοσχέδιο

Σε αναμονή οι επικουρικοί γιατροί για τις συμβάσεις τους! Τι θα γίνει με τους μισθούς τους το νέο έτος

Και νέο κούρεμα στις δαπάνες των νοσοκομείων για το 2018! Όλες οι πληροφορίες

Σχετικά Άρθρα

Back to top button