Ειδήσεις ΥγείαςΣέξ

Πόσοι άνδρες κάνουν…αποχή από το σεξ στην Ελλάδα;

Μπορεί οι περισσότεροι να εκτιμούν πως ο ανδρικός πληθυσμός είναι …φτιαγμένος για το σεξ, όμως στη σύγχρονη Ελλάδα της κρίσης υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν απόχη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που θα παρουσιασθούν κατά τη διάρκεια του 2ου Μεσογειακού Συνεδρίου για την Ανθρώπινη Σεξουαλικότητα & Αναπαραγωγή, που θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (αίθουσα Banquet) στις 3 και 4 Απριλίου 2015, στην Ελλάδα του 2015, ένα εκατομμύριο άνδρες βρίσκονται σε σεξουαλική αποχή.

Και βέβαια δεν είναι μόνο αυτό. Οι δυσκολίες στη σεξουαλική ζωή των Ελλήνων αυξάνονται μέρα με τη μέρα από με βάση τις τελευταίες έρευνες, ένας στους δύο γάμους καταλήγει σε διαζύγιο, ένα στα δύο ζευγάρια δεν μπορεί να κάνει παιδιά, ένας στους δύο Έλληνες βιώνει αποκλειστικά εικονικό σεξ.

Ταυτόχρονα βέβαια η επιστήμη κάνει άλματα, προχωρώντας στην εφαρμογή νέων μεθόδων και τεχνικών που μέχρι πρόσφατα ανήκαν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας.
Το συνέδριο με θέμα «Από την ανέπαφη αναπαραγωγή στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα» περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές θεματικές ενότητες, σε κάθε μια από τις οποίες θα συμμετέχουν γιατροί, φυσικοί, φιλόσοφοι, ψυχαναλυτές, καλλιτέχνες, κριτικοί τέχνης και δημοσιογράφοι.

Μερικές από τις ενότητες που θα παρουσιαστούν στο συνέδριο από διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους επιστήμονες είναι:
• Ανακατασκευή μήτρας, πέους και όρχεων στο εργαστήριο.
• Γονιδιακή θεραπεία και παράταση της σεξουαλικής ζωής.
• Η πρώτη μεταμόσχευση πέους στον κόσμο είναι πραγματικότητα.
• Πως μπορεί να αλλάξει το φύλο των ανθρώπων.
• Μπορεί η στυτική δυσλειτουργία να θεραπεύεται μόνιμα με βλαστοκύτταρα;
• Πως επηρεάζει η υπογονιμότητα την σεξουαλική μας ζωή.
• Πως μπορεί ο άνδρας χωρίς σπέρμα να γίνει γόνιμος.
• Πως η μικροχειρουργική τελειοποίησε τη θεραπεία της υπογονιμότητας.
• Είναι το ρομπότ ΝΤΑΒΙΝΤΣΙ η «χρυσή σταθερά» για τον καρκίνο του προστάτη;

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ. Κ. Κωνσταντινίδης, ιδρυτής και πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου Αθηνών, της ΕΜΑΣ (Εταιρείας Μελέτης της Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας) και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου «Η ανθρώπινη φύση είναι φτιαγμένη από υλικά που όσο ανάγκη έχουν τον λόγο και την επιστημονική περιέργεια, άλλο τόσο έχουν ανάγκη την περιπέτεια και τον μύθο των αισθήσεων, που πολλές φορές δεν υποτάσσονται στην επιστημονική απόδειξη ή παρατήρηση.

Ας ρωτήσουμε όχι μόνο τους επιστήμονες, αλλά και τους ποιητές, τους καλλιτέχνες, πως αντιλαμβάνονται ή πως ερμηνεύουν τα πάθη του ανθρώπου στη μακρά διαδρομή της σεξουαλικότητας.»

Στο πλαίσιο του συνεδρίου λοιπόν θα υπάρξει και ένα συμπόσιο, ανοικτό για το κοινό, με θέμα «Η Σεξουαλικότητα σε διάλογο με την Κοινωνία, την Φιλοσοφία και την Τέχνη» στο οποίο οι ομιλητές θα αναλύσουν σε βάθος την ανθρώπινη σεξουαλικότητα εντός των πλαισίων της επιστήμης, της βιολογίας και της ιατρικής, αλλά και της φαντασίας, της μυθολογίας και της ιδεολογίας.

Με δεδομένο ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τυποποιημένη απάντηση στην ερώτηση τι πραγματικά είναι και από τι επηρεάζεται η σεξουαλικότητα, οι επιστήμονες ξεκινούν μια συνομιλία για τα όρια της επιστήμης, της φαντασίας, της φιλοσοφίας και της τέχνης στην ανθρώπινη φύση.

Σε μια προσπάθεια να μελετηθεί και κατανοηθεί η ανθρώπινη φύση και το πώς αυτή επηρεάζεται από θεσμούς, αντιλήψεις, ιδεολογίες, πρακτικές, καθώς και από διάφορες συνθήκες και δεδομένα, όπως η κοινωνική και οικονομική κρίση, η εξέλιξη της τεχνολογίας και των social media, θα αναλυθούν από διακεκριμένους γιατρούς, φιλοσόφους, δημοσιογράφους και πολιτικούς ερωτήματα όπως:

• Πόσο μπορεί να παραταθεί η σεξουαλική ζωή;
• Είναι η απιστία προϋπόθεση για έναν υγιή γάμο;
• Γιατί ο γάμος απέτυχε; Είναι το σεξ και ο γάμος εχθροί;
• Είναι η σεξουαλική κρίση αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης;
• Κατά πόσο διαφέρει το σεξ με τον ή την σύζυγό μας και τον εραστή ή την ερωμένη μας;
• Γιατί αλλάζει το σεξ στην εγκυμοσύνη, ποιοι βιολογικοί και πολιτιστικοί λόγοι επιδρούν έτσι ώστε να αλλάζουν οι συνήθειες των ζευγαριών στη φάση της εγκυμοσύνης;
• Γιατί η πορνογραφία αλλάζει την ερωτική ζωή και πως;

Σχετικά Άρθρα

Back to top button