ΆρθραΠολιτική ΥγείαςΡεπορτάζ υγείας

Πόσοι ανασφάλιστοι πήραν φάρμακα και νοσηλεύτηκαν δωρεάν στο ΕΣΥ! Όλα τα στοιχεία

Άλλωστε μέρα με την ημέρα όλο και περισσότεροι χάνουν τη θέση εργασίας τους συνεπώς και την ασφάλισή τους λόγω της κρίσης.
Με βάση τις επίσημες καταγραφές, σήμερα υπάρχουν 2.162.000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας.

Ο νόμος που ψηφίστηκε το 2016 έδωσε πράσινο φως και στους ανασφάλιστους να έχουν πλήρη πρόσβαση σε θεραπείες και νοσηλείες. Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι δικαιούνται και τι: “Ποιοι ανασφάλιστοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα και νοσηλεία! Όλες οι προϋποθέσεις”

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, μετά το σχετικό νόμο, το 2017 συνταγογραφήθηκαν από τις δημόσιες δομές υγείας περισσότεροι από 840.000 ανασφάλιστοι (μοναδικά ΑΜΚΑ).

Επίσης αποζημιώθηκαν για ανασφάλιστους συμπολίτες μας φάρμακα που ξεπερνούσαν τα 165εκ.€, ενώ πληρώθηκαν για εξετάσεις ανασφάλιστων περισσότερα από 56εκ.€.

Σε ότι αφορά στις νοσηλείες δόθηκαν τόσο για τη φροντίδα και παραμονή σε νοσοκομεία, όσο και για ακριβές θεραπείες και εξετάσεις που απαιτήθηκαν κατά τη νοσηλεία, περισσότερα από 185 εκ.€. για ανασφάλιστους πολίτες.

Να σημειωθεί ότι μόνο με την επίδειξη του ΑΜΚΑ τους μπορούν όσοι δικαιούνται, να προμηθεύονται δωρεάν φάρμακα από το 2016 τον Αύγουστο. Μάλιστα η βάση για την διασφάλιση της μηδενικής συμμετοχής στη φαρμακευτική αγωγή είναι η διασταύρωση των εισοδηματικών και ασφαλιστικών κριτηρίων μέσω των ηλεκτρονικών συστημάτων της ΗΔΙΚΑ ΑΕ και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στο ΕΣΥ για μαγνητική αλλά με αναμονή! Τρεις μήνες πρέπει να περιμένουν οι ανασφάλιστοι για μία δωρεάν εξέταση

Δείτε σε ποια νοσοκομεία θα υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση οι ανασφάλιστοι νεφροπαθείς

Σαρωτικές αλλαγές στα Νοσοκομεία, Οργανισμούς και Περιφέρειες με νομοσχέδιο! Τι αλλάζει

Έρχεται ρευστό στα νοσοκομεία για ενεργειακή αναβάθμιση! Τι προβλέπεται

Σχετικά Άρθρα

Back to top button